Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vizibilitatea bună este foarte importantă pentru combinațiile de autotractoare cu remorci sau semiremorci, deoarece mai ales cicliștii și pietonii se pot afla uneori în unghiul mort din perspectiva șoferului, în special atunci când camionul virează și ei nu mai pot fi văzuți în oglindă într-un anumit unghi.

Pentru a conștientiza potențialele victime de pericol și a le proteja, Krone își echipează semiremorcile cu autocolante foarte vizibile de avertizare, în anumite puncte sensibile, iar luminile intermitente de pe lateral aduc și mai multă siguranță.

O altă sursă de pericol pentru participanții la trafic o pot constitui camioanele articulate neluminate parcate în zone întunecoase de pe marginea șoselelor. Iar aici marcajele de contur reflectorizante de pe semiremorcile Krone sunt de mare ajutor, deoarece se aprind imediat ce sunt iluminate de farurile autovehiculelor sau bicicletelor.

Tot pentru a spori siguranța, noile semiremorci Krone Cool Liner sunt echipate standard cu lumini de frână în partea de sus a cadrului spate, pentru a preveni coliziunile spate cu vehiculele care le urmează în trafic. Iar luminile contur de frână sunt disponibile opțional.

În plus, Krone și-a echipat încă din martie vehiculele cu noua protecție anti-împănare spate, care are o capacitate dublă de absorbție a forțelor și o distanță până la sol cu 100 mm mai mică, garantând astfel că autovehiculele și motocicletele nu pot intra sub semiremorcă după o coliziune spate.
Iar sistemele electronice pot ajuta și ele la prevenirea situațiilor periculoase din trafic. De exemplu, sistemul de monitorizare a presiuni din pneuri Krone Tyre măsoară în permanență și verifică presiunea din toate cele șase roți ale semiremorcii și dacă aceasta scade periculos – ceea ce poate conduce, în trafic pe distanțe lungi, la explozii – avertizează șoferul și el poate lua măsurile necesare.