Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

După două săptămâni de așteptat un semn de la grupul de lucru pe diurnă, transportatorii au primit în continuare în țară noi rapoarte de inspecție fiscală fix pe tiparul celor de acum un an-doi, de parcă discuțiile din grupul de lucru nu au avut niciun rost.

Astăzi transportatorii ies să își arate nemulțumirea pentru faptul că sunt ignorați de atâția ani. Primii care au iești la protest sunt sucevenii. Mesajele filmate trimise de aceștia arată încă o dată că bucovineii sunt foarte uniți, numărul protestatarilor depșind câteva sute.

Camioane cu pancarde vor putea fi văzute astăzi și în alte orașe ale țării. În grupuri mici sau mai mari, transportatorii ies la un protest spontan pentru a cere să fie consultați înainte ca autoritățile să ia măsuri care le pot afecta grav activitatea.

Protestele de azi sunt doar un test și o avertizare pentru autorități. Liderii asociațiilor profesionale au atras atenția că astăzi nu va fi un protest organizat, dar urmează să se organizeze unul de proporții la București, care îi va uni pe toți cei care ies azi dispersat în toată țara, dacă autoritățile continuă să le ignore argumentele. De menționat este că pe tema diurnelor asociațiile profesionale așteaptă o clarificare din primăvara anului trecut, când echipa de conducere la nivel guvernamental era formată de Ludovic Orban și Florin Câțu. Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a încercat o mediere a problemelor transportatorilor prin alcătuirea unui grup de lucru pe diurnă, dar care, sub “bagheta” ANAF, nu a avut niciun rezultat, din pacate.