Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Conform publicatiei Actu-Transport-Logistique.fr, 200 de camioane au participat la sfarsitul lui iunie, in centrul Berlinului, la un protest pentru a solicita inasprirea controalelor pentru firmele care fac cabotaj, mai ales la iesirea de pe portile fabricilor de autovehicule si de alimente si din depozitele companiilor de vanzari online, considerate puncte fierbinti pentru transportatori.
Protestatarii au mai cerut un pret minim pe kilometru, cresterea amenzilor pentru nerespectarea legislatiei europene sau a legislatiei privind cabotajul, mai mult sprijin din partea statului pentru a face fata pandemiei, interzicerea cabotajului timp de sase luni, interzicerea inchirierii de camioane de catre firme germane transportatorilor straini s.a.
Manifestatia a fost organizata de asociatia BVL pro Initiative si a reunit mai ales firme mici, care au fost cele mai afectate de criza, dar federatiile operatorilor de transport sunt rezervate. BGL chiar a aratat ca intelege revendicarile transportatorilor mici, dar nu participa la protest de teama ca asta ar putea afecta negocierile pe care le poarta cu guvernul.
Pe de alta parte, operatorii prezenti in centrul Berlinului au promis ca data viitoare vor fi de 2-3 ori mai multi, pentru ca aspectele legate de cabotaj ii nemultumesc profund.
Iar ministerul Transporturilor promite ca in lunile urmatoare se vor face mai multe controale.