Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a 2 autoutilitare încărcate cu 2.180 kilograme de deșeuri constând în anvelope uzate, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a 2 autoutilitare conduse de 2 cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope uzate, de la societăți comerciale din Germania pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul autorizat al reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoutilitarele erau încărcate cu 2.180 de kg de deșeuri constând în anvelope uzate, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.