Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Având în vedere faptul că oficialitățile de la Sofia interzic trecerea autocamioanelor pe Podul Prieteniei de la Giurgiu din cauza condițiilor de iarnă severă din țara vecină, CNAIR face un apel la conducătorii de autocamioane să manifeste înțelegere și respect față de restricțiile impuse de partea bulgară până când aceasta va permite din nou reluarea circulației fără restricții.

Această măsură are drept scop evitarea unor timpi de așteptare inutili, dar și a blocajelor pe partea română în zona frontierei dintre România și Bulgaria.  De asemenea, CNAIR îi sfătuiește pe șoferii de autocamioane care se îndreaptă spre frontiera cu Bulgaria de la Giurgiu să oprească pe traseu în zone sigure, pâna se va debloca situația.

Se recomandă utilizarea altor puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și de pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unei autoutilitare, 138 de recipiente din plastic cu lichid folosit în agricultură, în cantitate totală de 690 de litri, în cutii din carton destinate transportului de banane. Acestea erau transportate din Bulgaria pentru o societate de pe teritoriul României.

Pe 7 iunie, în jurul orei 06:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autoutilitare, conduse de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani.

Acesta transporta din Bulgaria pentru o societate comercială din România, în ambalaje din carton (cutii) pentru banane, 138 de recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conțineau un lichid cu miros puternic, posibil substanță folosită în agricultură. O parte din aceste recipiente erau inscripționate cu denumirea unui detergent de uz casnic.

Întrucât au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Astfel, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 690 de litri  substanță, interzisă pe teritoriul României, în valoare de aproape 100.000 lei.

În cauză, față de cetățeanul bulgar, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „importul și exportul unor substanțe și preparate periculoase interzise sau restrictionate”, bunurile fiind reținute de către polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor.