Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unei autoutilitare, 138 de recipiente din plastic cu lichid folosit în agricultură, în cantitate totală de 690 de litri, în cutii din carton destinate transportului de banane. Acestea erau transportate din Bulgaria pentru o societate de pe teritoriul României.

Pe 7 iunie, în jurul orei 06:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autoutilitare, conduse de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani.

Acesta transporta din Bulgaria pentru o societate comercială din România, în ambalaje din carton (cutii) pentru banane, 138 de recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conțineau un lichid cu miros puternic, posibil substanță folosită în agricultură. O parte din aceste recipiente erau inscripționate cu denumirea unui detergent de uz casnic.

Întrucât au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Astfel, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 690 de litri  substanță, interzisă pe teritoriul României, în valoare de aproape 100.000 lei.

În cauză, față de cetățeanul bulgar, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „importul și exportul unor substanțe și preparate periculoase interzise sau restrictionate”, bunurile fiind reținute de către polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier alături de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu, nu au permis intrarea pe teritoriul României a unui ansamblu rutier care transporta cantitatea de 24 tone de deșeuri de ulei alimentar.

Pe data de 25 mai, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 52 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, ulei alimentar uzat.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 24.540 kg deșeuri de ulei alimentar, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul Austriei.

Având în vedere existența unei neconcordanţe între marfa transportată şi documentele prezentate de către şofer, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.