Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 78 de cetăţeni din diverse state (Bangladesh, Pakistan, India, Siria și Etiopia) care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două ansambluri rutiere și o autoutilitară, conduse de cetățeni doi cetățeni români și un turc.

Şoferii celor trei mijloace de transport sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români și un turc, aflați la volanul a două ansambluri rutiere  înmatriculate în România, respectiv Turcia şi a unei autoutilitare înmatriculate în România.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, paleți, cabluri și profile PVC, pentru diverse societăți din state din vestul Europei.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor trei mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 77 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, India, Siria și Etiopia, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni derulate la graniţa cu Ungaria, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat ascunşi în 3 automarfare încărcate cu diverse bunuri, 60 de cetăţeni din Turcia, Siria, Bangladesh și Somalia, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Cel mai mare grup, format din 40 de cetăţeni străini, a fost depistat în cursul acestei nopți, într-un tir încărcat cu profile din aluminiu.

În data de 16 august, ora 00:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetățean bulgar, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, bărbatul transporta profile din aluminiu din Turcia pentru o societate din Polonia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al autovehiculului, în urma căruia, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi ascunşi 40 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia și Siria, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Alte 2 cazuri similare s-au înregistrat tot la PTF Nădlac II, tot în ultimele 24 de ore. La intervale diferite de timp, poliţiştii de frontieră au depistat, în total, alți 20 de cetăţeni străini, ascunşi și ei în 2 ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Polonia, conduse de 2 cetățeni turci.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, componente din aluminiu și veselă de unică folosință, pentru societăți din Polonia și Germania.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele depistate ascunse sunt cetăţeni din Bangladesh și Somalia şi intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.