Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Charge4Europe (joint-venture-ul dintre DKV și innogy eMobility Solutions) și NewMotion (companie din grupul Shell specializată în soluţii inteligente de încărcare pentru vehicule electrice) au încheiat recent un acord de colaborare, prin care clienţii DKV au acces la 10.000 de puncte de încărcare în Olanda, Germania și Regatul Unit.

„Vedem parteneriatele în roaming ca pe o parte cheie a adoptării masive a vehiculelor electrice. Pentru a convinge oamenii să treacă la un tip durabil de vehicul, trebuie să facem experiența de conducere și de încărcare cât mai simplă posibil. NewMotion, împreună cu compania-mamă Shell, lucrează cu peste 200 de parteneri de roaming, ceea ce contribuie la un acces mai bun la infrastructura de încărcare, un aspect important pentru șoferi atunci când trec la vehicule electrice”, a declarat Melanie Lane, CEO NewMotion.

În ultimii doi ani, Charge4Europe a devenit un jucător de top în domeniul infrastructurii de reîncărcare independente pentru vehicule electrice, oferind acces la punctele de încărcare publice. Prin această extindere, rețeaua de alimentare disponibilă de-a lungul drumurilor numără peste 185.000 de puncte de încărcare în 32 de țări.

În municipiul Galaţi sunt înregistrate circa 500 de maşini electrice şi hibrid, deci nevoia de stații publice de încărcare este mare. Primarul municipiului, Ionuţ Pucheanu, a semnat săptămâna aceasta contractul de înfiinţare a unei reţele publice extinse de staţii de încărcare pentru autoturismele electrice şi hibrid, care presupune instalarea a 15 astfel de unităţi cu încărcare rapidă, informează Agerpres.

Proiectul presupune investiții în valoare de 2,1 milioane de lei şi este finanţat din Fondul pentru Mediu din cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Durata de implementare este de şapte luni (o lună pentru proiectare şi şase luni pentru execuţie). Garanţia pentru lucrare este de 60 de luni. „Facem un nou pas pentru dezvoltarea sănătoasă a oraşului nostru. Galaţi trebuie să devină un oraş verde, iar semnarea acestui contract nu face decât să demonstreze faptul că, împreună cu parteneri de încredere, putem să îndeplinim acest obiectiv”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Primăria municipiului Galaţi a mai amenajat 21 de puncte pentru încărcarea maşinilor la parcarea multietajată din cartierul Mazepa, urmând să fie amenajate alte 10 staţii ce pot încărca simultan două maşini în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană.