Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din ianuarie până în octombrie 2023, Quantron AG, specialist în transportul durabil de pasageri și de marfă, a generat peste 3.000 de oferte în valoare de 987 milioane de euro. În această perioadă, compania a obținut peste 70 de comenzi în valoare de peste 30,5 milioane de euro.

Repere de livrare a vehiculelor: Din Europa în Orientul Mijlociu

În 2023, până în prezent au fost livrate peste 90 de vehicule, inclusiv peste 40 de vehicule în regiunea DACH. O etapă importantă printre acestea este livrarea a cinci vehicule cu pile de combustie cu hidrogen către IKEA Austria. Transportoarele ușoare din modelul QUANTRON QLI FCEV sunt primele vehicule cu hidrogen din lume care vor fi folosite pentru IKEA. Compania suedeză și-a anunțat intenția de a-și extinde flota de vehicule pe hidrogen la un total de 40 de vehicule până în 2025 pe piața austriacă.

Pe lângă piața europeană, QUANTRON a înregistrat succese și în Orientul Mijlociu. Colaborând cu Petromin Corporation (compania mamă a partenerului QUANTRON, Electromin), QUANTRON a realizat cea mai mare desfășurare de camioane fără emisii în Regatul Arabiei Saudite. În total, au fost livrate 50 de camioane QUANTRON QARGO 4 EV Aceste vehicule vor fi utilizate de clienți strategici precum PepsiCo și Red Sea Global.

„Încrederea unor clienți importanți precum IKEA Austria în QUANTRON demonstrează că suntem pe drumul cel bun. Timp de doi ani, am ajutat compania să își atingă obiectivele de decarbonizare cu ajutorul vehiculelor noastre electrice cu baterii și acum cu hidrogen”, a declarat Andreas Haller, fondator și președinte executiv al QUANTRON AG. „Suntem, de asemenea, foarte mândri să câștigăm recunoaștere în afara Europei, ceea ce ne permite să executăm prima noastră livrare în Arabia Saudită. Pentru anul viitor, plănuim să ne extindem și mai mult poziția de lider de piață la nivel mondial.”

Extinderea ecosistemului H2: HEMTRON

Oilinvest, un jucător proeminent în industria de vânzare cu amănuntul a carburanților, și-a unit forțele cu Quantron AG, pentru a crea o societate mixtă numită HEMTRON în vederea înființării unei rețele de realimentare cu hidrogen.

Oilinvest operează peste 2.450 de stații de realimentare Tamoil în întreaga Europă și este reprezentată de marca HEM în Germania. HEMTRON va utiliza această rețea extinsă de stații de service pentru a asigura disponibilitatea stațiilor de alimentare cu hidrogen în locații orientate către clienți, în apropierea centrelor de transport, cum ar fi centrele logistice și autostrăzile.

Întreprinderea comună nu se limitează la QUANTRON și Oilinvest, ci este o platformă deschisă la care pot participa și alți producători de echipamente auto, companii energetice și producători de camioane cu pile de combustie. Împreună, dorim să creăm o infrastructură națională pentru realimentarea cu hidrogen în întreaga Europă.

Memorandum de înțelegere semnat cu Ford Trucks

Quantron AG și Ford Trucks au semnat o scrisoare de intenție pentru dezvoltarea de vehicule comerciale grele cu propulsie pe bază de pile de combustie. Tehnologia inovatoare Quantron Inside va fi integrată în vehiculele Ford Trucks. În prima fază a colaborării, QUANTRON va asigura o adaptare fără probleme a camioanelor avansate Ford, care vor fi construite în conformitate cu noile reglementări de siguranță începând cu primul trimestru al anului 2024.

Un nou partener de afaceri în Polonia

Ca parte a strategiei sale de extindere, Quantron AG colaborează în Polonia cu o echipă remarcabilă care îi împărtășește viziunea privind soluțiile de transport curate și ecologice.

Quantron Polska intenționează să lanseze o varietate de vehicule pe piața poloneză în anul următor, inclusiv camioane, autobuze și furgonete cu sisteme de propulsie atât cu hidrogen, cât și cu baterii.

Privind spre noul an: „E timpul să livrăm”

Michael Perschke, directorul general al Quantron AG, a declarat: „În acest moment, Quantron are nevoie de un nou început: Anul 2023 a fost până acum, pe de o parte, grozav, deoarece am intrat pe noi piețe și am început să livrăm primele noastre produse cu pile de combustie, dar, în același timp, a trebuit să rezolvăm și multe provocări ca „deschizător de drumuri” fiind vorba de produsele noastre cu pile de combustie cu multe premiere în industrie. Acest lucru a fost posibil doar datorită unei echipe puternice din cadrul QUANTRON și a rețelei noastre de parteneri și investitori, iar acest lucru ne-a făcut să obținem rezultate excelente.”

În 2024, QUANTRON se va angaja în următoarea etapă importantă a dezvoltării sale strategice. Noul an va fi martorul realizării tangibile a viziunii QUANTRON, deoarece și mai multe dintre vehiculele lor cu emisii zero vor porni la drum, reafirmând dedicarea companiei de a avea un impact durabil asupra mediului.

Provocări legate de lanțul de aprovizionare cu componente pentru pile de combustie În calitate de deschizător de drumuri, QUANTRON este unul dintre primii care a utilizat diverse tehnologii, rezervoare și alte componente ale pilelor de combustie. Deoarece unii dintre furnizorii QUANTRON sunt ei înșiși în proces de accelerare, livrările inițiale ale QUANTRON QHM FCEV au fost întârziate, iar o parte din cifra de afaceri din trimestrul al patrulea pentru 2023 va fi reportată în primul trimestru din 2024.

Pentru a doua oară, Quantron AG, o întreprindere de tehnologie curată și specialist în transportul durabil de persoane și mărfuri, a organizat Q-Days în perioada 21-28 aprilie 2023 sub motto-ul „#Readytodeliver”. În cadrul evenimentului intern, compania și-a prezentat portofoliul de soluții de transport fără emisii, lider de piață. Pe lângă vehiculele cu emisii zero, acesta include o gamă de servicii digitale și fizice, energie curată și infrastructura corespunzătoare, reunite în oferta unică Quantron-as-a-Service (QaaS).

La eveniment au participat peste 360 de clienți, investitori, parteneri, jurnaliști de specialitate și jurnaliști din presa tehnologică invitați din întreaga Europă, SUA, Regatul Arabiei Saudite și China.

Dr. Florian Herrmann, șeful Cancelariei de Stat din Bavaria și ministru de stat pentru afaceri federale și mass-media, a participat deja la Q-Days pe 21.4.2023 și a avut ocazia de a testa în avans noul camion. Acesta a declarat: „Am fost foarte încântat: Quantron este o stea bavareză care aduce pe șosele o mobilitate durabilă și inovatoare, electrică sau cu hidrogen. Suntem mândri de acest spirit de pionierat exemplar care oferă soluții pentru transformarea ecologică și economică. Tehnologia pilelor de combustie este un element important pe drumul către un viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 pentru Bavaria.  Bavaria investește peste 700 de milioane de euro în tehnologiile pe bază de hidrogen, care vor juca un rol central pe drumul către neutralitatea climatică în 2040, în special în sectorul transporturilor.”

Cu această ocazie, Quantron a anunțat că o bancă de investiții din SUA va ghida runda de finanțare B a Quantron, în cadrul căreia se urmărește strângerea a 100-200 de milioane de euro.

Premiera mondială a modelului Quantron QHM FCEV AERO cu propulsie electrică pe bază de hidrogen

Premiera vehiculului Quantron QHM FCEV AERO pe bază de hidrogen-electric la Q-Days 2023 este o veste importantă. Eficiența maximă și o îmbunătățire a autonomiei cu 10% sunt asigurate de sistemul de management Q-ENERGY special dezvoltat, iar o optimizare aerodinamică de aproximativ 20% a fost obținută prin cooperarea strânsă între echipa de design și cercetare și dezvoltare Quantron, sub deviza „forma urmează funcția” pentru facilitarea performanței maxime. Sistemul de 2 x 120 KW de pile de combustie este furnizat de Ballard Power – un investitor în Quantron.

Autocamionul este proiectat pentru transportul greu pe distanțe lungi și este echipat cu un rezervor cu o capacitate de aproximativ 54 kg de hidrogen, atingând astfel o autonomie de aproximativ 700 km. Particularitatea constă în faptul că rezervorul de hidrogen este complet integrat în structura cadrului în cadrul ampatamentului de 3.900 mm – în conformitate cu toate cerințele legale și fără a se face compromisuri în ceea ce privește dimensiunile și utilizabilitatea. Remorcile standard pot fi utilizate fără restricții.

Quantron este singurul furnizor care oferă în prezent un tractor de camion cu tehnologie cu pile de combustie fără nicio restricție (așa-numitul „rucsac”) privind utilizabilitatea. QHM FCEV este, de asemenea, oferit într-o versiune cu autonomie extinsă pentru utilizarea în Norvegia, cu o autonomie de până la 1.500 km, cu o capacitate a rezervorului de până la 116 kg.

Privind înainte la o altă premieră mondială: Primul autocamion QUANTRON din clasa 8 pentru piața americană

Vizitatorii Q-Days vor putea, de asemenea, arunca o privire la expoziția comercială ACT Expo din Anaheim, California, unde primul camion Quantron US Class 8 alimentat cu hidrogen va fi prezentat ca prototip pe 2 mai 2023 – cu cea mai bună capacitate a rezervorului din clasa sa, de până la 100 kg.

Parteneriate strategice: Clean Transportation Alliance

În plus, Quantron va oferi informații despre planurile sale pentru anii următori în cadrul Q-Days 2023. Unul dintre punctele de interes se concentrează pe extinderea consecventă și sistematică a rețelei de parteneri Clean Transportation Alliance. Această rețea unică de parteneri va facilita gama de servicii Quantron-as-a-Service (QaaS).

QaaS este un serviciu de 360° care cuprinde toate fațetele lanțului valoric al mobilității. Pe lângă vehiculele fără emisii și tehnologia în sine (Quantron Inside), aceasta include soluții digitale și fizice, cum ar fi asigurarea, gestionarea flotei, asistența post-vânzare și asistența rutieră (Quantron Customer Solutions), precum și infrastructura energetică corespunzătoare (Quantron Energy & Power Stations).

Norwegian Hydrogen AS și Westgass Hydrogen AS, doi producători și furnizori de hidrogen ecologic și de stații de alimentare cu hidrogen din Scandinavia, s-au alăturat recent Alianței pentru transport curat.

Michael Perschke, directorul executiv al Quantron AG, a declarat: „Suntem foarte încântați că Alianța noastră Clean Transportation Alliance continuă să se dezvolte și, odată cu ea, și oferta Quantron-as-a-Service. Discuțiile confirmă poziția noastră de lider tehnologic în ceea ce privește camioanele cu tehnologie pe bază de pile de combustie în ceea ce privește performanța, sarcina utilă și autonomia și, mai presus de toate, adecvarea zilnică pentru operarea cu remorci standard. În plus, oferim acum și furnizarea sigură de hidrogen verde cu diverși parteneri. Acest lucru le permite companiilor de logistică și de transport să facă tranziția tehnologică către o soluție fără CO2 pe distanțe lungi, fără a-și restricționa planificarea vehiculelor și a rutelor.”

Prezentarea primei etape de dezvoltare a platformei digitale care va constitui coloana vertebrală a Quantron-as-a-Service în viitor

Pentru a extinde oferta digitală a QaaS, Quantron a semnat un acord cu Goldstone Technologies Limited (GTL) în vederea înființării unei societăți mixte. Platforma digitală va fi dezvoltată în comun, permițând ca procesele de tranzacționare să fie orchestrate eficient în fundal. În plus, clienții QaaS vor fi în măsură să utilizeze interfața de utilizator a platformei pentru a înregistra parametrii de performanță ai vehiculelor lor, cum ar fi consumul de hidrogen, kilometrii parcurși sau emisiile de CO2. Întreprinderea comună va fi lansată cu sucursale în Augsburg și Hyderabad/India. O altă sucursală în SUA va urma în 2023.