Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) investește 53 de milioane de lei (echivalentul a 11 milioane de euro) în prima emisiune de obligațiuni verzi a Raiffeisen Bank România, prin care Raiffeisen îşi propune să accese piețele de capital, în vederea finanțării de proiecte climatice.

Raiffeisen Bank a strâns 400 de milioane de lei (echivalentul a 81 milioane EUR) pentru finanțarea proiectelor climatice și de mediu. Obligațiunile au o scadență de 5 ani și se așteaptă să fie listate la Bursa de Valori din Luxemburg și la Bursa de Valori București. Emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,6 ori.

BERD își propune să devină preponderent o bancă „verde” și, până în 2025, să dedice mai mult de jumătate din activitatea sa finanțării obiectivelor climatice. Investiția BERD în emisiunea Raiffeisen se bazează pe angajamentul puternic al Băncii pentru dezvoltarea piețelor de capital din România.

În ultimii 5 ani, BERD a subscris la 11 emisiuni de obligațiuni, pentru peste 530 de milioane de euro și a participat la 3 oferte publice inițiale și secundare, în tranzacții în valoare de peste 80 de milioane de euro. Investiția totală a BERD în România se ridică, până în prezent, la aproape 9 miliarde de euro, cu 76% din investițiile din sectorul privat.

La doi ani de la lansarea cardului de cumparaturi eMAG de la Raiffeisen Bank sub sigla Mastercard, peste 40.000 clienti eMAG au ales acest card si au fost recompensati cu 2,5 milioane de lei prin sistemul de puncte de loialitate.

Cardul de cumparaturi eMAG de la Raiffeisen Bank le ofera clientilor posibilitatea de a-si planifica mai bine bugetul, platind si in rate fara dobanda. De asemenea, fiecare plata cu cardul eMAG de la Raiffeisen Bank recompenseaza clientii cu pana la 10% inapoi din valoarea produselor, in puncte de loialitate eMAG, pe care pot sa le foloseasca la achizitiile ulterioare.
Majoritatea produselor platite cu cardul in rate fara dobanda este reprezentata de cele folosite de intreaga familie, precum electrocasnice mari, televizoare, mobilier, aparate de aer conditionat, produse pentru ingrijirea casei si gradinarit. In topul produselor achitate in rate fara dobanda, se afla si produse de uz personal, precum telefoane mobile, laptopuri si componente pentru PC. „Rata de utilizare a punctelor de loialitate este de 78%, ceea ce ne arata ca mecanismul este accesibil si usor de folosit. Deoarece ne dorim ca in urmatorul an sa le oferim clientilor nostri libertatea de a plati produsele Apple in pana la 24 de rate fara dobanda, am extins optiunea de rate pentru toate produsele Apple”, a spus Mircea Balica, Payments Platform Manager eMAG. „Cei 40.000 clienti Raiffeisen Bank care au ales cardul de cumparaturi eMAG lansat in 2017 confirma faptul ca a devenit unul dintre cele mai populare carduri cobrand din piata. Printr-o experienta simplificata de achizitie, reusim sa crestem portofoliul de carduri de cumparaturi Raiffeisen Bank si sa fim in continuare lideri de piata cu peste 500.000 de carduri active. In plus, clientii nostri pot plati in magazine si cu telefonul prin cardul de cumparaturi eMAG, inclusiv in rate fara dobanda.”, a declarat Costi Rantz, Product Manager Credit Cards Raiffeisen Bank. Pana acum, produsul care a generat cele mai multe puncte de loialitate a fost un televizor OLED Smart LG, care a recompensat clientul cu 1.050 de puncte.

Cumparaturi in rate, fara dobanda
Cardul este emis gratuit, iar pentru a-l obtine, clientii pot aplica pe www.eMAG.ro, in aplicatia eMAG sau pe www.raiffeisen.ro, ori pot merge in orice agentie Raiffeisen Bank. In cazul in care clientul opteaza pentru obtinerea online a acestui card, va fi contactat pentru semnarea documentelor necesare de un reprezentat al bancii, ceea ce il ajuta sa economiseasca timp sau vizite suplimentare in agentiile Raiffeisen Bank. Cardul de cumparaturi eMAG de la Raiffeisen Bank poate fi folosit pentru cumparaturi oriunde in lume, cu 0% comision pe tranzactie pentru plati la orice comercianti si 0% comision pentru retragerile numerar la orice ATM Raiffeisen Bank. De asemenea, cumparaturile in rate fara dobanda pot fi facute de la eMAG, de la cei peste 19.000 de parteneri eMAG din Marketplace sau din toate cele peste 3.000 de locatii ale comerciantilor parteneri Raiffeisen Bank, parte a programului Multishop. Sumele cheltuite la eMAG pot fi rambursate in 3, 6 sau 12 rate fara dobanda. Produsele din gama Apple si Samsung, vandute de eMAG, pot fi platite in 24 de rate fara dobanda. In plus, clientii beneficiaza de 0% dobanda pentru o perioada de pana la 56 de zile cand ramburseaza integral suma datorata lunar. Periodic, eMAG organizeaza campanii impreuna cu Raiffeisen sau comerciantii parteneri in programul Multishop, prin care ofera un numar extins de rate fara dobanda (pana la 36), ceea ce faciliteaza achizitia de bunuri de valoare mare (electronice, mobilier, vacante, etc.).