Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

După patru zile de așteptare în vamă, șoferul român blocat la granița dintre Ucraina și Republica Moldova a reușit să plece. Marfa, un camion plin cu vitrine frigorifice ce venea din Rusia, i-a fost confiscată! La fel a pățit și un alt șofer din Moldova, care avea remorca plină cu anvelope. În Ucraina, încă mai sunt șoferi români care au intrat în a șasea zi de blocaj.

Alexandru Patlaciuc, un șofer în vârstă de 65 de ani, angajat la firma MDE TRANS din Iași, a stat patru zile blocat în punctul de trecere Otaci-Moghilev-Podolsk. Ieri seară, epuizat psihic și fizic, a reușit să părăsească teritoriul ucrainean și să intre în Republica Moldova. Nu înainte ca marfa să-i fie confiscată. „Din prima zi de când a venit, vameșii i-au spus că este marfa dușmanului și că cel mai probabil o să i-o confiște. Am trimis acte doveditoare, clientul nostru la fel, degeaba. Nu se putea discuta cu ei. Ieri după amiază au venit cu un camion și cu ceva acte și i-au spus șoferului că a venit decizia de confiscare. Au încărcat marfa, iar pe la nouă seara, după ce au fost gata toate hârtiile i-au dat drumul colegului nostru. La fel au procedat și cu camionul încărcat cu anvelope pentru Republica Moldova. Din păcate, vameșii ucraineni au fost tot timpul așa“, ne-a spus administratorul firmei ieșene. Marfa era asigurată, a mai completat acesta.

Celălalt șofer a filmat cum i-au fost confiscate anvelopepe

Ieri, 2 martie, camioanele românești încă nu intraseră în vamă

Din păcate, la ora transmiterii acestei știri încă mai sunt câteva camioane cu numere românești blocate. Printre ele și unul al firmei nemțene Kaipos, încărcat cu lambriu, care aseară nici măcar nu intrase în vamă. Iar astăzi este a șasea zi de când este blocat acolo. Autoritățile române, prin vocea consulului general al României în raionul Bălți, fac tot ce pot pentru a rezolva situația complicată a șoferilor români, însă întâmpină probleme din partea vameșilor ucraineni.