Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ca parte a negocierilor de parteneriat strategic, anunțat în aprilie 2020, Scandinavian Enviro Systems și Michelin au convenit asupra principalelor condiții pentru înființarea unei prime fabrici de reciclare, deținute în ambele companii, și a unui acord de licență care reglementează condițiile de utilizare pentru tehnologia de reciclare Enviro, precum și compensarea ulterioară. Acordul privind compensația se aplică atât primei fabrici, cât și oricăror instalații viitoare pe care Michelin ar putea decide să le construiască pe cont propriu.

Michelin va plăti pentru tehnologia de reciclare brevetată de Enviro o sumă forfetară inițială către Enviro cu o sumă fixă predeterminată nerecurentă, precum și drepturile de autor pe baza unui procent din vânzările fabricii. Acordul de licență va rămâne în vigoare până în 2035, iar Enviro este îndreptățit să continue înființarea de fabrici de reciclare împreună cu alți parteneri.

„În ciuda pandemiei și a întârzierilor care au urmat, am reușit acum să finalizăm acordul nostru privind un parteneriat strategic cu Michelin. Aceasta este evident o etapă foarte importantă pentru Scandinavian Enviro Systems și, de asemenea, o validare foarte semnificativă a tehnologiei noastre, având în vedere poziția Michelin pe piața globală a anvelopelor. Negocierile prelungite nu au făcut niciodată parte din plan, dar, pe de altă parte, atât Michelin, cât și alți producători internaționali au primit mai mult timp pentru a testa carbonul negru recuperat cu rezultate excelente. Acesta și acordul ajuns acum sunt de bun augur pentru viitor ”, spune Alf Blomqvist, președintele Enviro.

„Atingerea unui principiu principal al acordului privind conținutul unui acord de parteneriat strategic a fost esențială pentru ambii parteneri, deoarece stabilește cursul acțiunilor noastre comune în lumina parteneriatului nostru win-win. Sunt încântat că am reușit să ajungem la aceste principii principale acorduri într-un an în care situația sanitară fără precedent a făcut foarte dificil să ne întâlnim și să planificăm cursul pentru viitoarea noastră colaborare! Sunt încântat să încep să lucrez la acțiuni concrete în lumina parteneriatului nostru, odată ce Enviro a obținut aprobarea prin votul acționarilor săi de a avansa împreună”, a declarat Sander Vermeulen, vicepreședinte Marketing & Business Development, Strategy & New Businesses High-Tech Materials la Michelin și director al consiliului de administrație al Scandinavian Enviro Systems.

Scrisoarea de intenție de a intra într-un parteneriat strategic anunțată de Enviro și Michelin în aprilie anul acesta a cuprins un total de patru domenii principale. Pe lângă o investiție deja finalizată în acțiunile Enviro, ce a făcut ca Michelin să fie cel mai mare proprietar al Enviro, cu o posesie totală de 20% din acțiuni, scrisoarea de intenție a inclus și un proiect comun de construire a unei facilități de industrializare a tehnologiei, un acord de dezvoltare pentru extinderea aplicării tehnologiei pirolizei Enviro și un acord comun de aprovizionare între ambii parteneri. În ceea ce privește acordul de dezvoltare și acordul comun de aprovizionare, negocierile sunt în curs.