Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul federal al transporturilor, Andreas Scheuer, vrea să înființeze un „grup operativ” care să permită reconstrucția rapidă a infrastructurii în zonele de inundații devastate, din care să facă parte Deutsche Bahn, Autobahn și operatorii de rețele mobile Telekom, Vodafone și O2. 

Potrivit publicației germane BILD, situația de pe râul Ahr este în prezent devastatoare: 20 din 35 de poduri au fost distruse, fiind necesare urgent cel puțin montarea unor poduri provizorii. „Podurile, șinele, drumurile și antenele pentru telefoanele mobile trebuie reconstruite cât mai repede posibil”, a spus ministrul. Nu ar trebui să dea greș din cauza fondurilor. „Am cerut echipelor noastre de criză să creeze rapid o imagine a situației și să vadă unde trebuie să mergem mai întâi și unde există capacitate gratuită de construcție”, a spus Scheuer.

Traficul de trenuri din Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat este în prezent grav afectat. Numeroase rute sunt complet închise sau accesibile doar într-o măsură limitată. După un inventar inițial, Deutsche Bahn raportează 80 de stații de tren deteriorate în cele două state federale, precum și daune la șine pe peste 600 km. Evaluarea daunelor este încă în curs.

Toate restricțiile actuale sunt listate pe  site-ul web al centrului de control al rețelei .

Și în țările BeNeLux, multe rute de transport feroviar de marfă sunt încă întrerupte. O prezentare generală a restricțiilor este disponibilă  aici.

Asociația Federală Germană pentru Transport, Logistică și Evacuare a Mărfurilor (BGL) a anunțat vineri că dorește să ajute persoanele afectate în zonele de inundație, împreună cu asociațiile sale regionale și organizațiile membre. Pentru a face transporturi umanitare și a-i ajuta pe transportatorii din zonă afectați, precum și pe șoferii și familiile lor, BGL a deschis un cont bancar la care primește donații de la cei dornici să ajute.