Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Așa cum v-am informat deja, pe 28 octombrie Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că taxa de autostradă din Germania nu a fost calculată conform cerințelor Directivei Eurovinietei, care spun că în această taxă pentru vehicule grele pot fi incluse doar costurile de infrastructură, pe când guvernul federal german le-a inclus și pe cele cu poliția rutieră, care reprezintă între 3,8% și 6% din valoarea plătită. Dar reclamațiile pot fi făcute și pentru sume mai mari de atât, calculul exact fiind încă în curs de definitivare.

Deci firmele de transport care au folosit autostrăzile germane supuse Lkw-Maut au plătit în ultimii ani mai mult, în total fiind vorba de câteva sute de milioane de euro în plus față de valoarea normală, așa cum subliniază FNTR (Federația Națională a Transporturilor Rutiere din Franța), care mai arată că firmele pot cere deja de la guvernul federal german rambursarea banilor plățiți în plus.

Termenul de prescriere a cererilor de rambursare este de trei ani, deci plățile de dinainte de 2017 nu mai pot fi reclamate decât dacă s-au făcut deja astfel de demersuri. Iar pentru plata care s-a făcut în 2017 termenul de prescripție expiră pe 31 decembrie 2020, deci FNTR îndeamnă firmele franceze la acțiune urgentă.

Asociația explică faptul că pentru a reclama sumele plătite în plus firmele pot alege dintre trei opțiuni: să contacteze direct autoritățile germane și să le ceară rambursarea sumelor plătite în plus (Bundesamt pour Güterverkehr, Postfach 190180, 50498 Köln), să apeleze la serviciile unui avocat sau ale unui cabinet de avocatură, la alegerea lor, pentru a depune reclamațiile în locul lor, sau să folosească o soluție consolidată elaborată de BGL în colaborare cu un cabinet de avocatură, Hausfeld Rechtsanwälte.

Informații detaliate despre această ultimă soluție și despre înregistrare sunt disponibile la www.mautzurueck.de în cehă, engleză, germană, italiană, maghiară, olandeză, română, slovacă și spaniolă. Fimele care se decid să aleagă această ultimă soluție trebuie să se înscrie înainte de 4 decembrie 2020 pentru a evita pierderea rambursării taxei plătite în plus în 2017.