Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Reducerea accizei la motorină începând de la 1 aprilie 2022 și până la final de an, aprobată de guvernul Olandei, se va aplica și la LNG.

Reamintim că în această țară acciza se va reduce cu peste 20% – cu 17,3 cenți/l pentru benzină și 11,1 cenți/l pentru motorină – iar cea pentru LNG și LPG cu același procent, ceea ce înseamnă 4,1 eurocenți/l sau circa 8 eurocenți/kg.

Scăderea va costa bugetul Olandei încă 11 milioane de euro, dar miza este încurajarea folosirii de vehicule mai ecologice.

Ca și în cazul motorinei, și prețul LNG a crescut mult chiar înainte de conflictul din Ucraina, și asociația olandeză de transport și logistică TLN a cerut încă din februarie o compensație pentru firmele care au trecut la camioane pe LNG ca urmare a subvenției acordate de guvern. Iar actuala reducere a accizei acoperă această nevoie, deși nu compensează întreaga scumpire a gazului din ultimul timp. De aceea mai este nevoie ca transportatorii să renegocieze tarifele cu beneficiarii, astfel încât să ajungă la înțelegeri realiste în ceea ce privește fluctuația mare a prețului combustibililor – iar asta se poate face prin introducerea unei clauze de combustibil.