Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asta după ce compania le punea deja la dispoziție clienților combustibili sustenabili pentru transport rutier.

Dezvoltarea de bio-combustibili este una dintre direcțiile strategice ale GEODIS pentru îndeplinirea obiectivului de a elimina emisiile de carbon, iar datorită noilor combustibili pentru transport aerian și maritim propune încă un mod de a decarboniza lanțul de aprovizionare.

Cele două tipuri de combustibil sunt derivate din surse nefosile și produse folosindu-se deșeuri alimentare și din agricultură (mai ales ulei de gătit), ceea ce permite o reducere importantă a emisiilor de CO2 (de cel puțin 80% pentru aerian și 90% pentru maritim, alături de reducerea altor tipuri de emisii) pe întreg lanțul de la producția de bunuri până la consumul lor.

Acești combustibili alternativi sunt clasificați drept „compensare“ sau „reducere integrată a emisiilor“ deoarece apar în lanțul valoric al mijloacelor de transport, spre deosebire de compensarea convențională a emisiilor de carbon prin folosirea de panouri solare, turbine eoline sau plantarea de pomi, care nu sunt implicate direct în sfera operațională. Deci ele le oferă clienților posibilitatea de a avea o influență directă asupra amprentei globale de carbon. Fiecare client poate opta pentru ce nivel de contribuție dorește, acoperind până la 100% din CO2 emis de transporturile sale.