Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prețurile la carburanți scad încet. Chiar și motorina costă din nou mai puțin de 2 euro pe litru, potrivit celor mai recente cifre furnizate de ADAC. Potrivit acestor cifre, un litru de Super E10 a costat 1,843 de euro în medie zilnică la nivel național. Cu 2,1 cenți mai puțin decât în urmă cu o săptămână. Prețul motorinei a scăzut cu 3,8 cenți, până la 1,989 de euro pe litru.

Evoluția prețului petrolului, care a scăzut recent, a contribuit, probabil, de asemenea, la ușoara ameliorare a situației actuale. În mod normal, acesta este cel mai important factor care determină mișcările prețurilor la benzinării, dar în ultimele luni prețurile nu au mai fost corelate în mare măsură cu cele ale barilului de petrol.

Potrivit grupării germane SSW Kiel, majorarea prețului carburanților ar trebui să fie permisă doar o dată pe săptămână, într-o zi fixă din săptămână, și interzisă în zilele de sărbătoare și în timpul vacanțelor. „Acest lucru va oferi oamenilor mai multă siguranță în ceea ce privește planificarea și va asigura o concurență corectă a prețurilor, bazată pe costurile reale de achiziție”, a declarat miercuri Lars Harms, președintele grupului parlamentar de stat. „Este timpul să impunem reguli pentru companiile petroliere minerale care își desfășoară activitatea în mod liber.”

Din acest motiv, SSW solicită guvernului landului să facă lobby în Parlamentul German pentru o frânare a creșterii prețului combustibilului. Până în prezent, modificările de preț la pompă sunt posibile în orice moment și în cantități nelimitate, a spus Harms. „În același timp, nu este deloc ușor de înțeles pentru consumatori ce duce la modificările respective ale prețurilor.”

În opinia SSW, reducerile de preț ar trebui să fie posibile în orice moment. Pe viitor, prețurile la benzină ar trebui să fie indicate doar în euro și în cenți. „În acest fel, dorim să facem presiuni pentru stabilirea unor prețuri clare și transparente.”