Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Veniturile globale ale DEKRA au crescut semnificativ, ajungând la un maxim istoric de 4,1 miliarde de euro (+8% față de 2022: 3,8 miliarde de euro) – depășind propriile așteptări ale companiei și demonstrând o creștere puternică în comparație cu colegii săi din industrie. Profitul a crescut substanțial pentru a obține un EBITDA ajustat de 455,5 milioane de euro (+7,8% față de 2022) și un EBIT ajustat de 255,3 milioane de euro (+12,8% față de 2022).

Pe această bază, în 2024, DEKRA plănuiește să își exploateze pe deplin avantajul de pionierat în tehnologiile viitoare și în reglementările nou stabilite. Pe măsură ce “Strategia 2025” capătă avânt, se așteaptă ca creșterea veniturilor să se situeze în intervalul mediu de o singură cifră. Până în 2025, anul în care compania va aniversa 100 de ani de existență, DEKRA își propune să fie partenerul preferat pentru servicii TIC (testare, inspecție și certificare) de ultimă generație în domeniile de activitate în creștere ale Mobilității Viitorului, Securității Cibernetice, Sustenabilității și Inteligenței Artificiale (AI).

“În 2023, DEKRA și-a îmbunătățit încă o dată performanțele de afaceri – în ciuda unui mediu economic și geopolitic tensionat”, a declarat directorul general al DEKRA, Stan Zurkiewicz, în cadrul Conferinței anuale de presă a companiei “Toate cele șase regiuni și toate diviziile de servicii au contribuit la dinamica puternică a vânzărilor noastre și la nivelul maxim istoric al veniturilor noastre. Afacerile noastre de bază puternice și avantajul nostru de a ne poziționa din timp pe subiecte viitoare ne fac să fim foarte încrezători că vom crește atât veniturile, cât și marjele și că ne vom atinge obiectivele strategice.”

În timp ce regiunile DEKRA din America (+27%) și Europa Centrală și de Est și Orientul Mijlociu (+13%) au înregistrat cele mai mari rate de creștere în 2023, cele mai mari venituri în termeni absoluți au fost generate în regiunea GSA (Germania, Elveția, Austria: 2,6 miliarde de euro).

Din perspectiva unui domeniu de activitate, serviciile legate de vehicule au continuat să fie principala sursă de venituri. DEKRA și-a confirmat, încă o dată, rolul de lider de piață la nivel mondial în ceea ce privește testarea vehiculelor, cu 31,6 milioane de teste efectuate.

În 2023, marja EBIT ajustată a DEKRA a crescut ușor cu 0,2 puncte procentuale, ajungând la 6,2%, în ciuda impactului negativ al provizioanelor mai mari și al cheltuielilor de exploatare mai mari din cauza inflației. Rata capitalului propriu a rămas la un nivel foarte ridicat de 39,3% (2022: 41%).

“Strategia 2025” a DEKRA se dovedește a fi un succes. Pe parcursul anului trecut , compania a investit în continuare în portofoliul său de servicii în domeniile de interes Mobilitate viitoare, Securitate cibernetică, Sustenabilitate și Inteligență Artificială. “În concluzie, investițiile au atins un nivel record de 143,5 milioane de euro”, a explicat directorul financiar al DEKRA, Wolfgang Linsenmaier. “În plus, DEKRA și-a optimizat rezultatele financiare prin eficientizarea configurației organizaționale, de exemplu. De asemenea, ne-am extins în continuare baza de angajați”. La sfârșitul anului 2023, aproximativ 49.000 de experți lucrau pentru DEKRA în aproximativ 60 de țări.“Investițiile noastre au fost fundamentale pentru a lansa cu succes noi servicii în tehnologiile viitorului”, a adăugat Zurkiewicz. “În 2024, ne vom intensifica investițiile pentru a ne dezvolta în continuare portofoliul de servicii.”