Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belgia, Ungaria și Portugalia și-au închis în mare măsură frontierele. Acum Germania trage frâna de urgență cu interdicții și controale mai stricte la frontieră, ceea ce face dificilă intrarea din majoritatea țărilor din lume (160 din 200 de țări). Scopul este de a stopa răspândirea transfrontalieră a mutațiilor virale periculoase, precizează www.verkehrsrundschau.de.

Companiilor de transport de persoane cu autocarul, trenul sau pe cale maritimă li se interzice să aducă oameni din aceste țări în Germania. Există însă numeroase excepții. De exemplu, toți germanii și străinii care locuiesc în Germania pot continua să intre în Germania. Este posibil ca zborurile comerciale să le fie oferite în continuare. De asemenea, nu va fi restricționată circulația mărfurilor. Excepție fac și transporturile personalului medical, ambulanța și transportul de organe, precum și cele „din motive umanitare urgente”. În plus, restricțiile nu li se aplică pasagerilor în tranzit sau echipajelor aeronavelor și navelor. „Ar putea fi sute de zboruri anulate. Conform unei analize efectuate de Controlul Traficului Aerian din Germania, au existat 1.601 sosiri și 1.572 de plecări de la 1 până la 26 ianuarie, deci aproximativ 60/zi în/din zonele menționate. Doar Lufthansa oferă în prezent 55 de zboruri dus-întors pe săptămână către țările afectate.“

La frontierele terestre germane nu se schimbă nimic, pentru că guvernul federal dorește să evite pe cât posibil controlul în frontieră. În schimb, sunt controale intensificate într-un areal de 30 km în jurul granițelor. Apoi, guvernul federal a făcut deja dificilă călătoria în Germania în ultimele săptămâni și luni. Pentru cei care vin din zone cu risc mai mic, există obligația de testare nu mai târziu de 48 de ore de la intrare și o obligație de carantină de zece zile, din care pot ieși după cinci zile cu un al doilea test negativ. Pentru aproximativ 40 de țări din cele două categorii superioare regulile au fost înăsprite săptămâna trecută, fiind nevoie să se prezinte test negativ la intrare.