Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poate impulsionat și de mișcarea de protest a transportatorilor de astăzi, 7 mai 2021, Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a postat pe pagina personală de FaceBook un mesaj prin care arată că a “dispus începerea de urgență a lucrărilor în grupul de lucru pentru analiza legislației fiscale și a legislației muncii aplicabile în domeniul transporturilor rutiere, conform Ordinului nr. 535/428/2021. “, ceea ce înseamnă că, în sfârșit, după șase spătămâni de așteptare, ministrul Nazare a semnat ordinul care legitimează înființarea grupului de lucru.

“Totodată, solicit ANAF să trateze de urgență  problematica generată de reîncadrarea diurnelor/indemnizațiilor de detașare/delegare ca venituri de natură salarială și să formuleze propuneri unitare de solutionare”, mai postează Alexandru Nazare pe pagina sa de FaceBook.

Tot “de urgență” a cerut Alexandru Nazare întocmirea grupului de lucru pe diurnă și în 23 martie, când reprezentanții asociațiilor profesionale ale transportatorilor au fost invitați la discuții cu conducerea ANAF la sediul Ministerului Finanțelor Publice. Să sperăm că acum termenul va fi cel înțeles și de cei peste 100 de administratori ai firmelor de transport cu control ANAF în desfășurare sau cu decizie de impunere fiscală deja eliberată pe sume de la câteva sute de mii de euro până la 17-20 de milioane de euro după reîncadrarea diurnei ca venit de natură salarială.