Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA va cumpăra nouă autoturisme noi electrice în valoare de 1.596.532,68 lei (TVA inclus) care vor înlocui autovehiculele vechi. Totodată, va pune în funcționare 10 stații de încărcare în Portul Constanța.

Cel mai vechi autovehicul pe combustibil din cadrul companiei a fost fabricat în 2004, iar restul din 2013, având deja un rulaj foarte mare, acestea fiind utilizate preponderent în regim de tură 24/24h, 7 zile din 7.

Noile achiziții au fost asigurate prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național 2020-2024 – componenta Rabla Plus. Proiectul având ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transportul rutier.

Potrivit unui comunicat de presă, 460.500 lei sunt finanțați din Fondul pentru Mediu pentru nouă ecotichete, iar diferența de 1.136.032,68 lei (TVA inclus) din bugetul propriu al companiei.

Stațiile de reîncărcare sunt amplasate în Zona Gara Maritimă (3 stații), Hala parc auto a CNAPM (3 stații), Sucursala Energetică Port (o stație), Sucursala Nave Tehnice Portuare (o stație) și Parcarea din zona clădirii Rădăcina Mol 1 Sud (2 stații).

Fiecare stație este dotată cu două terminale (prize) de încărcare (22kW/terminal), conectori de încărcare Type 2 – C, tot astfel și comunicații GSM, GPS, GPRS modem, OCPP 1,6 J; Lan, 4G, card RFID. De asemenea, produc o putere totală de 44 kW. Terminalele au o funcție de contorizare a energiei electrice consumate, precum și display TFT.