Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociația Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK) s-a pronunțat în favoarea consolidării relațiilor comerciale cu SUA. „Trebuie să spargem barierele aici. America este o zonă economică foarte importantă pentru noi”, a declarat președintele DIHK, Peter Adrian, pentru „Deutsche Presse-Agentur”. Negocierile privind un acord comercial cu SUA au fost oprite cu ani în urmă, a spus el.

Cu toate acestea, în multe acorduri comerciale există curți de arbitraj. „Sper că acum putem aborda cu pragmatism aceasta relatie și că putem conveni împreună, la nivel transatlantic, asupra reducerii barierelor comerciale”, a spus Adrian. „Avem nevoie de acest lucru nu doar pentru a obține îmbunătățiri economice pentru interesul ambelor părți. De asemenea, avem nevoie de ea pentru a putea face față unor provocări globale enorme, cum ar fi schimbările climatice. Pentru că putem face acest lucru doar împreună – convenind asupra unor standarde elementare importante pentru viitor.”

În martie, ministrul de finanțe Christian Lindner (FDP) a cerut o nouă încercare de a încheia un acord de liber schimb cu SUA. Ministrul Economiei, Robert Habeck (Verzi), a respins însă acest lucru. Acesta a făcut referire la cooperarea dintre UE și SUA în cadrul Consiliului de Comerț și Tehnologie, unde sunt tratate, de exemplu, standardele tehnologice.