Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șoferii italieni se pregătesc de proteste împotriva decretului aprobat în Peninsulă privind obligativitatea deținerii unui certificat verde. Pe canalele din social media, în special în aplicația Telegram, conducătorii de camioane și alte vehicule comerciale au vehiculat data de 27 septembrie.

Aceștia vor să blocheze autostrăzile ieșind cu toate camioanele și furgonetele la viteze de maximum 30 de km/h. Discuțiile au loc în mediul online și vizează Decretul aprobat de Guvernul italian privind obligația deținerii certificatului verde Covid-19 (Green Pass) pentru angajați îi include și pe toți lucrătorii din transporturi și logistică, deși și pe șoferii de vehicule comerciale. Toate rețelele sociale, inclusiv, mai nou, aplicația Telegram, sunt pline de filmulețe împotriva Decretului emis de Guvern, prerogativă ce va intra în vigoare pentru sectorul transporturilor și logisticii începând cu 15 octombrie. „35 de mii de șoferi de camioane se organizează pentru a opri criminalii dictaturii”, scrie managerul anonim al canalului Telegram „Destul cu dictatura!”.

În România, Avocatului Poporului, Renate Weber, s-a pronunțat deja asupra obligativității prezentării certificatului verde introdusă în localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. „Introducerea obligativității prezentării certificatului verde aduce o restrângere a exercițiului unor drepturi și libertăți. Eu m-aș fi așteptat ca, la noi, să se facă aceste lucruri prin lege, pentru că așa a spus Curtea Constituțională nu o dată. Vă aduceți aminte, în 2020, au fost mai multe decizii în acest sens și era firesc ca acest lucru să se întâmple printr-o lege”, a declarat Weber la DigiFM.