Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cu 81.700 de comenzi primite între ianuarie și martie 2021, Traton Group a raportat cel mai bun trimestru de până acum, realizând o creștere de peste 50%. Acest lucru este datorat în special diviziei de camioane, care a primit 78.700 de comenzi, inclusiv camioane MAN TGE. Comenzile primite pentru camioane peste 6 t în Europa (UE27 + 3), o piață importantă pentru companie, au crescut cu 65% față de anul anterior. Impactul pandemiei Covid-19 a continuat să afecteze brusc afacerile cu autobuze și în special autocare, în primul trimestru, comenzile de autobuz scăzând cu 46%, la 3.000 de vehicule. Începând cu martie 2020, răspândirea pandemiei Covid-19 a dus la o incertitudine substanțială, care s-a reflectat în comenzile primite.

„Acum un an, am văzut cât de repede a lovit pandemia în industria vehiculelor comerciale. Acum vedem comenzile clienților noștri crescând din nou la fel de repede. Unul dintre motive este datorat reacției bune a clienților la noile generații de camioane. 81.700 de comenzi în doar un trimestru este cel mai bun rezultat pe care l-a obținut Traton Group până acum”, a declarat CEO-ul Traton, Matthias Gründler. Traton Group a raportat deja indicatorii cheie financiari din primul trimestru al anului 2021 pe baza cifrelor preliminare din 19 aprilie. Vânzările unitare au crescut cu 31% la 60.300 de vehicule, veniturile din vânzări ale Traton Group au crescut cu 15% la 6,5 ​​miliarde de euro (Q1 2020: 5,7 miliarde de euro), iar profitul operațional ajustat al Traton Group s-a triplat la 516 milioane de euro (Q1 2020: 161 milioane de euro). Rentabilitatea operațională ajustată a vânzărilor a crescut cu 5 puncte procentuale, până la 7,9% (Q1 2020: 2,8%), cifră confirmată de Traton în această declarație intermediară. Aceasta înseamnă că toți indicatorii cheie de performanță au depășit deja cifrele observate în primul trimestru din 2019, depășind astfel nivelul raportat înainte de izbucnirea pandemiei Covid-19.

Traton Group și-a revizuit perspectivele pentru anul fiscal curent pe 19 aprilie. Perspectivele ridicate sunt acum confirmate: rentabilitatea operațională a vânzărilor Traton Group este de așteptat să fie cuprinsă între 5% și 7% (înainte de revizuire: 5% până la 6%). Rata de conversie a numerarului în anul fiscal curent nu mai este considerată un indicator semnificativ din cauza restructurării planificate a MAN Truck & Bus. Traton Group se așteaptă ca fluxul de numerar net din segmentul afaceri industriale să fie cuprins între 500 și 700 milioane de euro pentru anul în curs.

Prognoza nu conține cheltuieli sau plăți pentru programul de restructurare MAN Truck & Bus și nu include impactul preluării planificate Navistar. Gama reflectă nivelul ridicat continuu de incertitudine în ceea ce privește evoluția ulterioară a pandemiei Covid-19 și contramăsurile asociate luate de țările afectate, precum și impactul potențial al acestora asupra producției și lanțurilor de aprovizionare.