Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, Austria impune (pentru a treia oară) controale stricte la ieșirea din landul de frontieră Braunau.

Restricţiile intră în vigoare marți, 26 octombrie, la miezul nopții, potrivit celulei de criză din Austria Superioară, în condiţiile în care incidența medie pentru 7 zile a fost peste pragul relevant de 400 în ultima săptămână.

Luni, 25 octombrie, gradul de ocupare a paturilor de terapie intensivă în Austria Superioară a crescut peste valoarea de zece procente. Conform Decretului de Incidență Mare, controalele în întreg landul sunt deci obligatorii. Controalele la ieșire rămân în vigoare până când incidența pe 7 zile va scădea din nou sub 300 sau rata de vaccinare va crește. Cerința privind prezentarea unui test negativ se aplică tuturor persoanelor care doresc să părăsească landul – indiferent de locul lor de reședință și indiferent de cât timp au stat acolo. Persoanele vaccinate și convalescente, precum și copiii cu vârsta sub 12 ani sunt excluse, se arată în comunicatul celulei de criză.