Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Garda Civilă din Spania a destructurat un grup infracțional specializat în furt de mărfuri din vehicule grele și din depozite industriale, care opera mai ales pe rutele principale din jurul provinciei Madrid, M-40, M-50, sau pe autostrăzile A-3, A-4, A-42 și A-5 și în parcările de lângă orașele Cuenca și Toledo.

Hoții foloseau vehicule de până la 7.500 kg pentru a transporta marfa furată, alături de shuttle-uri care să le asigure protecția și să-i ajute să evite intervențiile agenților de pază.

Primul pas în demersul lor era să verifice parcările din zonele mai aglomerate sau unde se aflau mărfuri „interesante“, și după ce făceau această alegere un grup de 5-10 persoane mergea la semiremorca vizată, tăia prelata și fura bunurile (de la produse alimentare la obiecte casnice). Marfa era mutată rapid în camionul lor și dusă într-o zonă sigură, unde așteptau până găseau o piață unde să o vândă.

Operațiunea inițiată de Departamentul de Investigații al Gărzii Civile din Valmojado a început în decembrie anul trecut, ca urmare a unui furt de marfă din două semiremorci parcate într-o zonă de servicii de pe autostrada A-5 din orașul Casarrubios del Monte, și a dus la arestarea a 17 persoane și la investigarea altor patru, la depistarea a 31 de jafuri folosind forța și la recuperarea unor mărfuri în valoare de 200.000 de euro și a două camioane pe care infractorii le foloseau pentru încărcarea produselor furate.