Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În municipiul Galaţi sunt înregistrate circa 500 de maşini electrice şi hibrid, deci nevoia de stații publice de încărcare este mare. Primarul municipiului, Ionuţ Pucheanu, a semnat săptămâna aceasta contractul de înfiinţare a unei reţele publice extinse de staţii de încărcare pentru autoturismele electrice şi hibrid, care presupune instalarea a 15 astfel de unităţi cu încărcare rapidă, informează Agerpres.

Proiectul presupune investiții în valoare de 2,1 milioane de lei şi este finanţat din Fondul pentru Mediu din cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Durata de implementare este de şapte luni (o lună pentru proiectare şi şase luni pentru execuţie). Garanţia pentru lucrare este de 60 de luni. „Facem un nou pas pentru dezvoltarea sănătoasă a oraşului nostru. Galaţi trebuie să devină un oraş verde, iar semnarea acestui contract nu face decât să demonstreze faptul că, împreună cu parteneri de încredere, putem să îndeplinim acest obiectiv”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Primăria municipiului Galaţi a mai amenajat 21 de puncte pentru încărcarea maşinilor la parcarea multietajată din cartierul Mazepa, urmând să fie amenajate alte 10 staţii ce pot încărca simultan două maşini în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană.