Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BAG a făcut plângere penală împotriva unei companii de expediții cu privire la suspiciunea depunerii unor certificate de omologare falsificate pentru camioane modificate să circule pe gaz natural. Se pare că rezervoarele sunt prea mici.

Potrivit Oficiului Federal pentru Transportul Mărfurilor (BAG), există suspiciunea că furnizorul de servicii logistice a falsificat certificatele pentru instalarea rezervoarelor de gaze naturale în camionul său. Acestea sunt aparent prea mici, iar scutirea de taxare pentru astfel de camioane nu ar fi justificată și ar deveni invalidă. Serviciul de inspecție al BAG a stabilit că nu a fost atinsă capacitatea minimă a rezervoarelor de gaz natural de 300 de litri necesară pentru scutirea de la taxa de drum pentru astfel de camioane. „Așa-numitele certificate de omologare prezentate în timpul inspecției nu au indicat, de asemenea, numărul sau dimensiunea necesară a rezervoarelor de gaze naturale“, arată BAG.

Compania a contestat somația

Compania a primit somație pentru plata taxelor de drum, însă a contestat-o făcând referire la scutirea pentru camioanele cu gaze naturale, trimițând copii ale certificatelor de omologare ca dovadă. „Cu toate acestea, la cererea BAG, emitentul certificatelor a informat că dovezile prezentate de furnizorul de servicii de transport nu corespundeau originalelor“. Astfel, BAG a depus plângere penală pentru suspiciunea unei infracțiuni în temeiul secțiunii 269 din Codul penal. În acest context, Oficiul arată că sunt raportate toate astfel de cazuri în care există suspiciunea că sunt prezentate certificate falsificate.