Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GXO Logistics, Inc., lider în logistica contractuală, a implementat flote de roboți mobili autonomi (RMA) pentru a obţine creşteri semnificative în productivitate și siguranță. Astfel, după ce a integrat cu succes RMA în operațiunile pentru clienții din retail şi e-commerce, GXO îi implementează acum pentru operatiunile cu produse alimentare și articole de dimensiuni mari. O flotă de roboţi urmează să intre în operare în Marea Britanie și Olanda în următoarele luni.

„În ultimele 18 luni am accelerat implementarea tehnologiilor modulare”, a declarat Phil Shaw, Vicepreședinte GXO pentru Centrul de Excelență.

„Roboţii RMA sunt mici și mobili, având avantaje semnificative față de instalațiile mai grele, fixe. Pot fi puşi în funcţiune atunci când volumele cresc și apoi pot fi redistribuiţi în altă parte. În ultimul trimestru al anului trecut, utilizarea RMA a ajutat clienții noștri să gestioneze trecerea către comerțul electronic în comportamentul de cumpărare al consumatorilor.”

RMA-urile pot crește productivitatea cu până la 60% și pot îmbunătăți acuratețea picuirii. De asemenea, îmbunătățesc experiența consumatorului final.

În depozitele din întreaga lume, GXO își intensifică utilizarea RMA-urilor, implementand roboți dezvoltați de 6 River Systems, Lowpad, iFollow și Locus. Într-un centru de distribuție de 40.000 m2 din Olanda, GXO folosește roboți Lowpad, pentru a optimiza operațiunile în industria alimentară și a băuturilor, operațiuni care în mod tradițional sunt efectuate manual. Aceste RMA-uri sunt ghidate de un software personalizat și algoritmi de rutare proiectați pentru a optimiza procesul de distribuție.

În 2021, GXO a implementat peste 2.000 de echipamente noi, în creștere cu 100% faţă de anul anterior. Compania testează în prezent 200 de tehnologii noi, de la aproximativ 100 de furnizori.