Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producătorul de anvelope Hankook a fost recunoscut pentru angajamentul său privind practicile sustenabile, în special în domeniile contribuției sociale și al managementului lanțului de aprovizionare. Compania se va concentra în continuare pe valorificarea sustenabilității ca valoare cheie pentru creștere și leadership în industria de profil.

Producătorul de anvelope Hankook, lider mondial, a fost recunoscut drept lider în categoria sa la capitolul durabilitate conform Indicilor de Sustenabilitate Dow Jones la Nivel Global (DJSI World) pentru al șaselea an consecutiv. DJSI servește ca punct de referință pentru evaluarea sustenabilității unei companii și surprinde performanța companiilor lider la nivel mondial în ceea ce privește impactul lor economic, asupra mediului și social. Indicii de sustenabilitate Dow Jones sunt creați în colaborare cu RobecoSAM, specialist în investiții cu sediul în Zurich, care efectuează cercetări detaliate de sustenabilitate pe mii de lideri în capitalizarea pieței mondiale.

Lista DJSI World din acest an include 322 de companii, ceea ce reprezintă 12,7% dintre primele 2.544 de companii din întreaga lume. Hankook reprezintă pe listă industria componentelor auto. Această poziție prestigioasă subliniază concentrarea continuă a producătorului de anvelope pe factorii ESG – de mediu, social, guvernanță corporativă – și rolul său de pionierat în industrie. Compania este în special recunoscută pentru excelența sa în domeniile contribuției sociale și gestionării lanțului de aprovizionare.

 Hankook a lucrat continuu la îmbunătățirea practicilor durabile la nivel de companie, împărtășindu-și viziunea tuturor directorilor și angajaților din opt domenii diferite de expertiză. În 2018, Hankook a început să-și accelereze în continuare managementul ESG prin desfășurarea de politici sustenabile privind cauciucul natural și prin  declarații E-Circle. În 2021, compania nu numai că a înființat un comitet ESG în cadrul consiliului de administrație, dar și-a actualizat și politica privind cauciucul sustenabil, în conformitate cu cadrul de politici al Platformei globale pentru cauciuc natural sustenabil (GPSNR).

Pe baza unor obiective autoimpuse și în cooperare cu diverse părți interesate, producătorul de anvelope desfășoară numeroase activități care au un impact pozitiv asupra societății. De exemplu, Hankook a făcut de ani de zile donații pentru sprijinirea mobilității instituțiilor de asistență socială.

Hankook a fost recunoscut pentru prima dată în indicele DJSI în 2011 și a fost prezent permanent pe listă în ultimii șase ani, începând din 2016.

Hankook continuă să se concentreze pe dezvoltarea în continuare a managementului sustenabilității pentru a asigura creșterea și leadership-ul în viitor. Hankook va continua să stimuleze contribuția socială și să implementeze practici de management ecologice, susținute de performanțe sănătoase ale afacerii.