Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GXO Logistics, cel mai mare furnizor de servicii logistice contractuale din lume, a anunțat că realizează un proiect-pilot de validare a conceptului pentru „Digit”, robotul centrat pe om al Agility Robotics. Robotul este testat pentru sarcini logistice la sediul SPANX din Flowery Branch, Ga, unde GXO gestionează operațiunile de depozitare pentru comenzile directe către consumatori și comenzile din magazine ale brandului global de îmbrăcăminte pentru femei.

„Suntem încântați să facem acest pas inovator cu Agility în evoluția tehnologiei pentru operațiunile de depozitare”, a declarat Adrian Stoch, Chief Automation Officer, GXO. „În calitate de lider al industriei în materie de inovație, GXO colaborează cu companii tehnologice globale pentru a dezvolta și implementa tehnologii care îi vor ajuta pe clienții noștri să îmbunătățească siguranța, eficiența, productivitatea și implicarea angajaților în operațiunile lanțului de aprovizionare.”

Digit – care are o înălțime de 1,70 m, cântărește 64 kg și poate ridica până la 16 kg – este proiectat să lucreze în spații umane și poate fi adaptat cu ușurință la diverse sarcini de depozit prin actualizări de software.

Jonathan Hurst, co-fondator și Chief Robot Officer, Agility Robotics, a declarat: „Roboții multifuncționali care pot opera în spații umane vor fi o parte integrantă a viitorului nostru și suntem încântați să lucrăm cu GXO pentru a dezvolta această tehnologie pentru aplicații în industria lanțului de aprovizionare. Este important de menționat că nu este nevoie de reproiectarea depozitului sau de instalarea unei infrastructuri în afara celei care este deja proiectată în jurul oamenilor.”

Agility Robotics și GXO îl învață pe Digit să efectueze sarcini repetitive, cum ar fi mutarea lăzilor de la roboții mobili autonomi (AMR) și plasarea lor pe benzile transportoare. Reducerea unor astfel de sarcini repetitive reduce efortul, crește siguranța membrilor echipei și îi eliberează pe aceștia pentru a face mai multe activități cu valoare adăugată în depozit. Studiul recent al GXO confirmă un angajament mai bun și o satisfacție mai mare la locul de muncă în rândul membrilor echipei atunci când lucrează cu tehnologia. Dacă această fază inițială se dovedește a fi de succes, ea va deschide calea pentru pilotarea Digit într-o varietate mai mare de roluri în 2024.

Soluția concepută și proiectată la comandă implementează roboții mobili autonomi Lowpad, ghidați de un software intuitiv, precum și echipamente de procesare high-tech.

GXO Logistics, cel mai mare furnizor de servicii de logistică contractuală din lume, a marcat succesul primei sale utilizări în industrie a roboților mobili autonomi (AMR) Lowpad pentru un client din sectorul alimentar și al băuturilor, la un depozit important din Olanda.

„Colaborarea dintre GXO și Lowpad, prima din industrie, pentru o soluție automatizată, concepută și proiectată la comandă pentru procesul de livrare al clientului nostru, a îmbunătățit semnificativ eficiența”, a declarat Luc Laurijssens, directorul general al GXO pentru Belgia și Olanda. „Prin implementarea AMR-urilor Lowpad, care sunt complet conectate la sistemele noastre WMS si EDI, îmbunătățim acuratețea, eficiența și calitatea pentru clientul nostru, ușurând în același timp presiunea unei piețe a forței de muncă restrânse și reducând costurile. Așteptăm cu nerăbdare să aplicăm succesul acestei instalări din Olanda la celelalte depozite ale noastre din toate sectoarele.”

În urmă cu aproximativ doi ani, GXO a început să lucreze cu un important retailer de produse alimentare și băuturi pentru a optimiza procesul de expediere la instalația sa ultramodernă din Nieuwegein. Situl cu temperatură controlată, care funcționează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, avea nevoie de o soluție care să plaseze comenzile în ordinea corectă pentru a fi încărcate în anumite camioane și pentru a fi plasate pe aceste camioane în aranjamentul optim pentru descărcarea la destinație. Introducerea Lowpad-urilor în 16 puncte de preluare în procesul de ieșire, prima implementare de acest tip în industria alimentară și a băuturilor, a adus clientului creșteri semnificative în materie de siguranță, productivitate, calitate și rentabilitate.

Jan Bakker, CEO al Lowpad, a declarat: „Suntem încântați să ne asociem cu GXO pentru a ajuta clienții săi să își optimizeze performanța depozitului. Lowpad este specializată în proiectarea de soluții automatizate pentru procesele intralogistice. Soluțiile noastre cuprind o flotă de Lowpad-uri, software intuitiv și echipamente de proces de înaltă tehnologie, cum ar fi I-transfer. Combinația dintre experiența vastă și expertiza de top a GXO cu tehnologia și know-how-ul nostru avansat face ca depozitele să fie mai sigure, mai productive și mai eficiente.”

GXO proiectează și operează unele dintre cele mai avansate soluții de depozitare din lume. Tehnologia este un avantaj competitiv esențial pentru GXO, permițându-i să adauge valoare operațiunilor end-to-end ale clienților în ceea ce privește costurile, eficiența, precizia și impactul asupra mediului. Un pionier al tehnologiei, GXO operează astăzi cu aproximativ 22% mai multe depozite cu tehnologie decât media pieței.