Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Enel X, Nissan si RSE au lansat primul program de testare din Italia pentru dezvoltarea si implementarea tehnologiilor vehicle-to-grid (V2G), care permite vehiculelor electrice sa stocheze si sa livreze electricitate cu scopul stabilizarii retelei de energie electrica. Intr-o premiera europeana, proiectul presupune utilizarea a doua sisteme de incarcare bi-directionale create de Enel X si instalate in reteaua experimentala a RSE, care permit utilizarea masinilor Nissan LEAF pentru stabilizarea retelei.

Obiectivul acestui proiect este testarea functionalitatilor tehnologiei V2G pornind de la obiceiurile utilizatorilor privati si ale celor care folosesc vehicule din parcuri auto. In timpul reincarcarii, bateriile vor fi folosite drept sisteme de stocare a energiei care sunt conectate la retea si care ofera o serie de beneficii sistemului electric si proprietarilor de vehicule.
Tehnologia V2G va face posibila maximizarea consumului propriu de energie regenerabila generata prin sisteme casnice, fara costuri suplimentare – datorita utilizarii bateriilor pentru scopuri multiple, optimizarea fluxurilor de energie generate si consumate local si asigurarea continuitatii furnizarii de energie in eventualitatea unor intreruperi. Un alt beneficiu al proprietarilor de vehicule electrice este ca pot fi remunerati pentru serviciile oferite sistemului electric, contribuind la beneficiile economice si de mediu oferite de mobilitatea cu zero emisii.