Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schaeffler România, furnizorul global din sectorul auto și industrial, a lansat cea de-a șasea generație a gamei „RUE“, noul ansamblu liniar cu recirculare și ghidare RUE-F, ce promite costuri de operare mai mici, o fiabilitate operațională mai mare datorită unei soluții de etanșare optimizate și are o durată de viață mai lungă.

A cincea generație a gamei a fost lansată în 2003 și a obținut o poziție puternică pe piața producătorilor de utilaje de frezare, producției de prese, utilajelor de îndreptat și multor alte aplicații și tipuri de utilaje, arată compania într-un comunicat remis Tranzit. Succesul celei de-a cincea generații a stabilit un standard ridicat pentru designerii celei de-a șasea generații din serie, noul RUE-F. În comparație cu predecesorii săi, generația RUE-F oferă o pulsație semnificativ mai mică a cursei, o reducere cu 40% a forței de deplasare necesare și o reducere de până la 30% a fluctuațiilor forței de deplasare. „Aceste îmbunătățiri majore asigură o controlabilitate mai ușoară a unităților și o precizie mai mare de poziționare. Atunci când este montat pe axa principală a mașinii-unealtă, noul design de asamblare oferă o calitate a finisării suprafeței și mai ridicată. Forțele de deplasare mai mici au un impact vizibil pozitiv asupra consumului de energie și asupra costurilor de funcționare ale unităților, în special în axele cu un număr mare de cicluri.“, precizează sursa citată.

Necesarul de lubrifiant redus cu până la 50%

Cu ajutorul unui design inovator, conductele de lubrifiere au fost optimizate asigurând o distribuție optimă a lubrifiantului pe toate cele patru canale de rulare, indiferent de poziția de montare a acestuia, reducând consumul cu până la 50%. Pentru operatori, consumul mai mic de lubrifianți oferă economii la mai multe niveluri: aceștia economisesc la achiziție și la eliminare uleiurilor, precum și costuri mai mici de separare a uleiului pentru mașinile care folosesc lubrifianți de răcire.

Etanșările utilizate în noile ansambluri liniare de recirculare și ghidare RUE-F au fost special concepute pentru a se adapta tendinței către centre de prelucrare integrate care combină mai multe tehnologii de producție diferite. Benzile de etanșare superioare și inferioare sunt prevăzute cu o etanșare labirint suplimentară. Schaeffler mai spune că noua garnitură frontală oferă o performanță optimă de ștergere și, în același timp, o protecție maximă împotriva pătrunderii contaminanților.

Sistemul de montare a fost dezvoltat pentru a ușura munca operatorilor. Compania a dezvoltat un dop de închidere din plastic dintr-o singură bucată sau din două bucăți, care are în componență un inel de fixare și dopul în sine. Designul dintr-o singură piesă facilitează o manevrare și o montare mult mai ușoară. Acesta reduce timpul de montare cu aproximativ 50% în comparație cu alte soluții de etanșare. Având în vedere aceste avantaje, ansamblurile de rulmenți și ghidaje cu recirculare liniară RUE-F sunt livrate cu noile dopuri de închidere din plastic dintr-o bucată sau două bucăți, ca standard.

Schaeffler România: experiență de 20 de ani în fabricarea ghidajelor liniare

La Schaeffler România rulmenții pentru ghidajele liniare au reprezentat primul tip de rulmenți realizați în cadrul locației din Brașov, fabrica având o experiență de 20 de ani în producția acestor produse. Sectoarele principale pentru care se produc și în care acestea se folosesc sunt industria constructoare de mașini, industria medicală și industria tipografică. Peste 250.000 de bucăți din 1.190 de materiale diferite, pleacă lunar din locația de la Brașov către cei mai importanți producători de mașini-unelte din întreaga lume. Schaeffler România deține statutul de top expert în producerea acestora cărucioarelor pentru ghidaje liniare. În fabrica de la Brașov se pot monta, în funcție de preferințele clientului, din 172 de tipuri de corp prelucrat până la peste un milion de configurații diferite, în funcție de componentele și kit-urile asamblate, răspunzând astfel unei game variate de cereri din partea clienților globali.