Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Şoferii ucraineni care lucrau pe Comunitate la momentul izbucnirii războiului în ţara lor şi care nu s-au întors în Ucraina au rămas fără bani şi provizii, deoarece nu îşi mai pot accesa cardurile bancare. Numai în Olanda sunt aproximativ 10.000 de persoane aflate în această situaţie.

Asociaţiile patronale din transporturi încearcă să îi ajute şi au lansat mai multe strângeri de fonduri pentru a le veni în ajutor.

Comisarul european Adina Vălean, prezentă la dezbaterea Comisiei de Transport şi Turism (TRAN) din cadrul Parlamentului European (PE), a declarat că este la curent cu această situaţie, dar şi cu altele similare, şi a dat asigurări asupra faptului că la nivelul Comisiei Europene se analizează adoptarea tuturor sancţiunilor asupra Federaţiei Ruse pentru a-i descuraja în continuarea războiului.

Special în domeniul transporturilor, spaţiul aerian şi teritoriul european au fost închise pentru liniile aeriene operate de transportatori ruşi, fie că sunt în proprietate sau închiriate de entităţi sau persoane din Federaţia Rusă. De asemenea, s-a interzis vânzarea sau exportul de produse destinate întreţinerii mijloacelor de transport terestru, maritim şi aerian, sistemelor de navigaţie şi radio, iar pe lista companiilor sancţionate au fost incluse şi Căile Ferate Ruse şi Registrul Naval Rus. În paralel, CE a activat pentru prima dată directiva de protecţie temporară a Uniunii Europene. Ea se aplică persoanelor terţe (de exemplu, cetăţenilor ucraineni) care nu se mai pot întoarce în ţările de origine.

https://webstreaming.europarl.europa.eu/ep/embed/embed.html?event=20220315-1615-COMMITTEE-TRAN&start=2022-03-15T15:53:01Z&end=2022-03-15T15:56:00Z&language=en&autoplay=false&logo=true