Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Smart ID Dynamics, furnizor local de automatizări industriale susținut de fondul de investiții SARMIS Capital, a preluat integral, în mai, furnizorul brașovean de soluții software integrate Spectrum, cu peste 20 de ani de experiență.

Smart ID are, la rândul său, mai mult de 12 ani de prezență pe piață și furnizează soluții proprii, personalizate și complete de automatizare a proceselor pentru companii cu medii intensive de lucru, cu scopul optimizării costurilor și creșterii productivității. Soluțiile critice de business vizează întregul lanț logistic, de la designul de soluție, dezvoltarea și implementarea acesteia și până la servicii post-implementare, mentenanță și suport.

Compania are în portofoliu aproximativ 3.000 de clienți, cu peste 250 de proiecte implementate, soluțiile software proprii fiind special proiectate pentru firmele din retail, logistică, producție, utilități și sănătate, dar și pentru companii mari locale și firme mici și mijlocii.

La începutul acestui an, SARMIS Capital a preluat o participație majoritară în Smart ID de la acționarii săi fondatori, Daniel Boangiu și Romeo Iacob, care au rămas implicați în afacere. Părțile și-au anunțat la acel moment planurile de a consolida poziția companiei prin dezvoltarea afacerii, creșterea bazei de clienți, extinderea soluțiilor existente către noi sectoare de activitate, precum și prin achiziția strategică a unor jucători locali și regionali, toate acestea realizate cu o concentrare continuă pe Mediu, Social și Guvernanță, sustenabilitate și responsabilitate socială.

Iar câteva luni mai târziu a anunțat prima achiziție strategică, Spectrum, fondată în 1999, în Brașov, de Emil Gall, care în timp a devenit unul dintre cei mai apreciați furnizori locali de soluții software brevetate și integrate, cu o acoperire largă în retail, producție, industria cărnii, HoReCa și reciclare. Cel mai popular produs al companiei este sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) Sceptrum, patentat și ușor adaptabil, ce răspunde unor nevoi corporative critice, precum managementul de inventar, contabilitatea și coordonarea între clienți, echipele de vânzări și de suport.

Așa cum declară Cezar Scarlat, Managing Partner şi cofondator SARMIS Capital, „achiziția Spectrum de către Smart ID Dynamics are la bază o rațiune puternică, având în vedere compatibilitatea dintre cele două companii și dorința de a oferi servicii din ce în ce mai bune clienților comuni.”

Daniel Boangiu, CEO și cofondator Smart ID, declară că „suntem într-un moment important pentru viitorul organizației noastre, iar achiziția Spectrum este parte din viziunea noastră să investim în companii ce comercializează soluții cu IP proprietar, împreună cu care să putem crea sinergii.”

Smart ID și Spectrum își ajută partenerii să abordeze eficient managementul business-ului, prin automatizarea fluxurilor și implicit prin câștigarea de timp alocat pentru concentrarea asupra aspectelor cheie ale afacerii.

În ceea ce-l privește pe fondatorul Spectrum, Emil Gall, acesta subliniază că, „având în vedere soluțiile dezvoltate în cei peste 20 ani de activitate, know-how-ul acumulat și grija față de oamenii din familia Spectrum, odată cu acest transfer, acțiunile și realizările noastre sunt apreciate la adevărata lor valoare și vor fi dezvoltate la un nou nivel“.

Sarmis Capital, fond privat de investiții înființat în România, a achiziționat pachetul majoritar al Smart ID Dynamics, companie independente pe piața locală a automatizărilor industriale din zona producției, comerțului și logisticii.

Sarmis Capital vizează consolidarea poziției Smart ID în România și țările învecinate prin creștere organică și achiziții.

„Credem în impactul fundamental pe care tehnologia, automatizarea și digitalizarea îl vor avea în dezvoltarea economică și în viitorul regiunii. Împreună, ne dorim să contribuim la transformarea Smart ID în liderul regional pe segmentul său și anticipăm multiple direcții în care putem participa în mod tangibil la expansiunea companiei pe noi piețe. Prin acest parteneriat, Smart ID va beneficia din plin de puterea financiară și expertiza strategică a Sarmis Capital, compania având deja la dispoziție un buget de creștere organică și achiziții între 20-30 milioane de EUR.” – Cezar Scarlat, Managing Partner şi cofondator Sarmis Capital.

În cei 11 ani de activitate, Smart ID a oferit servicii complexe către 3000 de clienți, cu peste 250 de proiecte finalizate, compania deținând în prezent un portofoliu reprezentativ de clienți ce include companii multinaționale de top (precum Carrefour, Selgros, REWE, Leroy Merlin, British American Tobacco, JTI, Philip Morris, TNT, DHL, KLG, XPO, IDL, Dacia), companii mari locale (precum eMAG, Sameday, Cargus, Macromex), precum și companii reputate mici și mijlocii. „Suntem recunoscători și încântați că am reușit să câștigăm încrederea Sarmis Capital. Avem încrederea că acest parteneriat ne va transforma într-un jucător formidabil atât la nivel local, cât și regional.” – Daniel Boangiu, CEO și cofondator Smart ID.

În urma acestei tranzacții, Daniel Boangiu va continua să acționeze în calitate de acționar semnificativ si de CEO al Smart ID, cu responsabilități depline în ceea ce privește strategia companiei.