Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociația olandeză de transport și logistică TLN a organizat un seminar pe teme de sustenabilitate, la care au participat circa 80 de antreprenori care au discutat despre bani, electricitate și inovație.

În centrul atenției s-a aflat transportul electric, iar Volta Trucks a prezentat un astfel de camion, de 16 t, pentru distribuție urbană, care va fi disponibil din 2023 și în dezvoltarea căruia s-au investit circa 300 de milioane de euro. În prezent producătorul testează 33 de mașini în Londra și Paris, iar până la final de 2025 se așteaptă să livreze 28.000 de vehicule electrice în Europa și America. Una dintre primele comenzi a venit de la DB Schenker, pentru 1.400 de unități.

Odată ce producția de serie a camioanelor electrice va începe, va avea loc și o reducere a prețului acestora, dar deocamdată nu se poate estima cât vor costa ele în 2023, din cauza fluctuației prețurilor materiei prime. În prezent camioanele electrice sunt de trei ori mai scumpe decât vehiculele diesel din aceeași categorie.

Volta își sprijină clienții în ceea ce privește asigurarea, soluțiile de finanțare, întreținerea, tehnologia și infrastructura de încărcare. Aceasta din urmă constituie în prezent cea mai mare preocupare, în Olanda estimându-se că până în 2030 vor fi în operare 115.000 de vanuri și circa 12.000 de camioane, pentru care trebuie să existe putere suficientă de alimentare zilnică. De aceea se lucrează la această infrastructură, mai ales în parcurile industriale, astfel încât ea să nu fie o piedică în calea achiziției de mașini electrice.