Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Procurorii germani au extins ancheta privind manipularea emisiilor (Dieselgate) si au inclus compania Continental AG pentru rolul ei in furnizarea de componente pentru motoare, efectuand impreuna cu politistii perchezitii la sediile acesteia si ale producatorului auto Volkswagen.
 
Procurorii din Hanovra au efectuat cercetari pentru a investiga modul in care automobilele echipate cu motoare diesel de 1,6 litri au incalcat reglementarile de mediu, mascand poluarea excesiva. 76 de politisti si patru procurori au verificat sedii din Hanovra, Regensburg, Wolfsburg, Gifhorn, Berlin, Frankfurt si Nurenberg, a anuntat un purtator de cuvant al procuraturii.
 
„Investigam angajatii Continental pentru complicitate la frauda si furnizarea de documentatie falsa“, printre cei acuzati fiind sapte ingineri si doi sefi de proiecte, a declarat procurorul Oliver Eisenhauer pentru Reuters. Intr-un comunicat, Continental informeaza ca au fost perchezitionate cateva din sediile sale si da asigurari ca va colabora cu autoritatile, fara a da amanunte suplimentare. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania. Continental AG este al doilea mare producator european de componente auto si anvelope. Pe piata din Romania, Continental are aproximativ 5.000 de angajati la uzine din Timisoara, Sibiu si Brasov.
Scandalul a izbucnit in septembrie 2015, dupa ce Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.