Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BlackBerry Limited a anunțat că Scania AB, furnizorul suedez de soluții de transport, inclusiv camioane și autobuze, a ales BlackBerry Qnx pentru a furniza sistemul de operare certificat de siguranță (OS) și hipervisor pentru platformele sale de calcul de înaltă performanță în următoarea generație de arhitectură electrică în vehiculele de mărfuri grele, construirea eficientă a coloanei vertebrale de înaltă performanță pe o singură bază software.

Scania s-a angajat să utilizeze software-ul BlackBerry® QNX® în 3 unități electronice de control (ECU), inclusiv bordul digital, telematică și platforma centrală de coordonare de înaltă performanță, pentru a oferi o bază sigură pentru ca software-ul să fie dezvoltat. Privind spre viitor, utilizarea Scania al sistemului OS de operare QNX® va evolua în noi domenii, sporind importanța pentru un sistem de operare și o arhitectură standard pentru ECU de înaltă performanță.

“Am ales BlackBerry Qnx datorită experienței companiei în software-ul încorporat de siguranță, combinat cu expertiza sa în cybersecurity”, a declarat Mikael Adelberg, prim-vicepreședinte al sistemelor conectate, autonome și încorporate la Scania. “Utilizarea unui singur sistem de operare și hypervisor pentru sistemele de înaltă performanță din camion aduce beneficii economice și tehnice enorme operațiunilor noastre și ne permite să aducem valoarea clientului pe piață mai rapid și mai eficient”.

BlackBerry QNX este folosit deja în peste 175 de milioane de vehicule la nivel global cât și într-o gamă largă de industrii, fiind pre-certificat la multe standarde de siguranță – inclusiv ISO 26262, IEC 61508 și IEC 62304 – și recunoscute de auditori independenți la TÜV Rheinland ca fiind primul hypervisor comercial certificat pentru siguranță din lume.