Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mutares SE & Co. KGaA negociază cu GMD Group achiziția Sealynx International, producător francez de sisteme de etanșare pentru automobile, cu unități de producție în Franța, Maroc, România și un joint venture în Algeria. Tranzacția este de așteptat să se încheie în primul trimestru al anului 2022, cu condiția obținerii tuturor aprobărilor necesare și finalizarii consultărilor, în special procesul de informare și consultare cu sindicatul angajaților.

Sealynx International a generat vânzări de aproximativ 65 de milioane de euro în 2020 și are peste 700 de angajați. Compania are sediul și unitățile de producție în Charleval (Franța), însă deține fabrici și în România și Maroc. Prezența sa industrială va fi o pârghie importantă pentru competitivitatea grupurilor fuzionate. „Suntem foarte încântați să facem acest pas important către achiziția Sealynx International. Acest lucru ne va permite să creăm o creștere semnificativă și sinergii în privința costurilor cu SFC Solutions Group pentru a deveni un jucător important în afacerile europene privind producția de componente de etanșeizare“, a declarat Johannes Laumann, CIO of Mutares SE & Co. KGaA.

Subsidiara românească, Sealynx Automotive Romania, a fost înființată în 2003 în județul Argeș, și fabrică elemente de etanșare pentru autovehicule, profile din cauciuc, apărătoare împotriva vântului din cauciuc și inele de etanșare pentru garnituri. Compania are peste 300 de angajați și a raportat anul trecut o cifră de afaceri netă de circa 22,7 milioane de euro.