Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Transporturile romanesti sunt in cadere libera, iar autoritatile trebuie sa isi asume deciziile, considera Sebastian Kiss, administratorul companiei oradene KSC Transport. Firma inregistreaza o scadedere importanta a volumelor si va avea angajati in somaj tehnic. 
Italia si Spania sunt principalii parteneri ai companiei KSC Transport, iar inchiderea fabricilor si depozitelor are un impact major in business-ul de transport. ,,Din pacate lucrurile se misca atat de rapid, incat cifrele pe care le am astazi, 31 martie la ora 10.00, nu vor fi valabile maine, la 1 aprilie. Este clar ca din 1 aprilie ne vor scadea volumele cu minimum 80%”, explica Sebastian Kiss pentru Tranzit. Administratorul KSC Transport urmeaza sa discute cu fiecare sofer in parte, ,,pentru a vedea in ce directie mergem”, avand in vedere ca ,,100% vom aveam soferi si personal administrativ care vor intra in somaj tehnic”. 
Una dintre problemele cu care se confrunta toate firmele care fac transport international in aceasta perioada este Ordonanta Militara nr. 4, mai precis art. 4, alin. 1., litera (b), privind izolarea la domiciliu. ,,Ne lovim de sitagma aceasta a izolarii. Sunt o persoana rationala, imi inchipui ca trebuie luate masuri dure in contextul pandemiei, dar acestea trebuie sa fie asumate. Autoritatile sa stie ce fac, nu sa ia decizii in necunostinta de cauza. Asta mi se pare pericolul cel mai mare. Ok, daca trebuie luata masura soferilor pe tur-retur atunci sa ne asumam consecintele. Nu vor mai fi alimente, bunuri de stricta necesitate. In tara vecina, Ungaria, au fost restrictii asemanatoare, dar au fost ridicate”, mai spune Sebastian Kiss.