Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Doi antreprenori români din sectorul agroalimentar și din sectorul alimentelor de consum, Mihaela Elena Neagu și Mihail-Daniel Matache au preluat fabrica de zahăr Luduș din România de la compania franceză, Tereos, lider în domeniul zahărului, alcoolului și amidonului.

„Este un proiect îndrăzneț pe care l-am întreprins cu scopul de a relansa producția de zahăr din țară în acest an. În 2021, zahărul obținut din sfecla cultivată în România a asigurat necesarul de consum intern de aproximativ 25%. Vom începe negocierile cu fermierii de sfeclă de zahăr în următoarele zile, pentru a ne pregăti de campania din toamna acestui an. Vrem să-i asigurăm pe cei aproximativ 300 de cultivatori din regiune că suntem deschiși la colaborare și, de asemenea, dorim să îi asigurăm pe cei peste 150 de angajați că își vor păstra locurile de muncă”, a declarat Mihaela Elena Neagu, potrivit unui comunicat de presă.

Mihaela Neagu este directorul general la Best Achiziții, anul trecut a cumpărat și fabrica de zahăr „Bod”, aflată la acea vreme în insolvență.

Finalizarea tranzacției ar trebui să aibă loc în cursul săptămânii viitoare.

„Suntem foarte încântați că am semnat cu acești doi investitori. Această vânzare ne permite, bineînțeles, să aderăm la planul nostru strategic pentru 2021., a adăugat Gérard Clay, președintele Consiliului de administrație.

Strategia pusă în aplicare de Tereos în ultimii doi ani a continuat să dea rezultate așteptate, contribuind la îmbunătățirea puternică și continuă a rentabilității. După o serie de operațiuni de refinanțare și de îmbunătățiri ale ratingului, atât de la S&P, cât și de la Fitch, Tereos a încheiat anul 2021 cu un rezultat bun.

Totodată, rezultatele încheiate la 30 noiembrie 2022 pe două luni au fost determinate de o creștere semnificativă a veniturilor în toate segmentele companiei, reflectând creșterea prețurilor de vânzare în Europa, precum și volumele mai mari în segmentul Sugar & Renewables International în comparație cu aceeași perioadă din 2021, care a fost afectat de randamentele scăzute în timpul sezonului de recoltă 2021/2022 în Brazilia.