Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Technologie Roumanie (RTR) și-a început activitatea în 2007, după o perioadă intensă de recrutări pentru a dezvolta un concept a vehiculelor de inginerie în cadrul Grupului Renault România.

Încă din primul an de funcționare, RTR și-a dobândit un rol de anvergură internațională, mai mult decât un simplu „moștenitor” al vechiului CESAR (Centrul de Studii pentru Automobile din România) de pe platforma Dacia de la Mioveni. Renault Technologie Roumanie a reunit trei domenii cheie de activitate, precum proiectare, testare/validare și industrializare.

RTR dispune de una dintre cele mai moderne infrastructuri de testare din Europa – Centrul Tehnic Titu (CTT), inaugurat în toamna anului 2010, alături de birourile de proiectare și concepție situate în București.

Un alt element important ce completează lanțul de dezvoltare auto al Grupului Renault în România este Centrul de Design (Dacia Design Center) din București.

De-a lungul anilor, Renault Technologie Roumanie a avut responsabilitatea a zeci de proiecte, începând cu asigurarea, încă din 2008, evoluției „vieții de serie” în întreaga lume a primei generații de modele din cadrul gamei Global Access (denumirea generică a gamei Dacia și a versiunilor derivate, sub marca Renault).

De asemenea, RTR a coordonat în această perioadă dezvoltări ale unor Grupuri Motopropulsoare integrate în vehicule ale Renault Group, împreună cu proiectele de dezvoltare a unor noi modele de vehicule, derulate cu echipele de inginerie centrală ale Renault.

Renault Technologie Roumanie este cel mai mare centru complet de inginerie auto din Europa de Sud-Est și cel mai mare pol de inginerie al Grupului Renault din afara Franței. Printre cele mai importante proiecte pe care le derulează în prezent se pot enumera, dezvoltarea celei de-a treia generații a modelului Duster, lansare prevăzută pentru prima jumătate a anului 2024, precum și dezvoltarea primului SUV Dacia de segment C, Bigster.

„În urmă cu 15 ani inauguram Renault Technologie Roumanie, cel mai mare centru de inginerie al Grupului Renault din afara Franței. Într-un deceniu și jumătate am derulat zeci de proiecte, pregătind lansările unora dintre modelele cele mai importante ale gamei Dacia, de la Logan și Sandero până la noul Duster, precum și dezvoltări și adaptări ale grupurilor moto-propulsoare pentru modele Dacia și Renault. Factorul inovare a fost esențial în acești 15 ani, când au fost acordate peste 150 de brevete care certifică potențialul și valoarea creativității celor 1.900 de ingineri care lucrează în cadrul RTR.”,

a declarat Alexander Simionescu, General Manager Renault Technologie Roumanie.