Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

După 7 ani, linia de cale ferată care leagă Szeged și Röszke, în sudul Ungariei, este din nou în funcțiune. Tronsonul are o lungime de aproximativ 12 km și face parte din ruta feroviară Budapesta-Belgrad. Investiția totală pentru renovarea liniei s-a ridicat la peste 100 de milioane de euro. Acest proiect permite demararea completă a reconstrucției liniei Budapesta-Belgrad.

Ultima dată când un tren a traversat linia Szeged-Röszke a fost în septembrie 2015, înainte ca traficul să fie suspendat. Un tren de marfă a traversat din nou linia, îndreptându-se spre Serbia, pentru a ajunge apoi în portul Pireu și, în cele din urmă, în China. Trenul de marfă cu 20 de vagoane a fost propulsat de Rail Cargo Hungaria Zrt.

Agenții de semnalizare vor oferi asistență trenurilor de noapte în 3 locații. Între triajul de cale ferată din Szeged și Röszke, între Röszke și graniță și în gara Röszke. În plus, trenurile vor putea circula inițial cu o viteză maximă de 60 km/h la toate trecerile de cale ferată.

Conectarea Asiei la Balcani

Linia face parte din linia de cale ferată Budapesta-Belgrad. Lucrările de reconstrucție completă a tronsonului sunt în sfârșit finalizate și vor contribui la conectarea Europei la Asia prin Turcia și Balcani.

Cererea de transport de marfă între Budapesta și Belgrad a înregistrat deja o creștere a cererii. Odată ce proiectele vor fi finalizate, cererea va crește și mai mult, potrivit lui Zoltàn Pafféri, directorul general al Căilor Ferate Maghiare de Stat (MÁV). Începând de ieri, compania va putea asigura trecerea frontierei pentru până la 10 trenuri pe zi, între orele 18:00 și 08:00.

De noua linie vor beneficia atât transportul feroviar, cât și transportul intermodal feroviar-apă. În plus, aceasta poate deschide oportunități pentru dezvoltarea economică a Ungariei, având în vedere că leagă Ungaria de cele mai importante rute feroviare de transport de marfă. Linia Szeged-Röszke va lega Szeged de Subotica. Cu toate acestea, lucrările pe partea maghiară vor continua și ar trebui să fie finalizate până în toamnă, permițând astfel reluarea și a transportului de pasageri.