Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noile statistici arată că Volvo Trucks a fost lider de piață pentru camioanele grele complet electrice în Europa în 2021, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit, din întreaga lume, comenzi, inclusiv scrisori de intenție de a cumpăra, pentru peste 1.100 de camioane electrice.

Industria internațională de camioane trece printr-o transformare către un transport mai durabil, deoarece vânzările de camioane grele electrice cu baterii încep să crească, Europa fiind fruntașă. Un număr tot mai mare de camioane grele complet electrice au început deja să circule pe drumurile publice.

Statisticile grupului de analiză a pieței IHS Markit arată că în cursul anului trecut au fost înregistrate în total 346 de camioane electrice (≥16 tone) în Europa – o creștere de 193% față de 2020. Volvo Trucks are cea mai mare cotă de piață, cu 42%. Țările din Europa cu cele mai multe camioane electrice înmatriculate (≥16 tone) sunt Elveția, Norvegia, Suedia și Țările de Jos.

„Suntem hotărâți să conducem revoluția camioanelor electrice, iar poziția noastră de lider pe piață în Europa este dovada că facem exact asta. Chiar dacă volumele sunt încă mici, observăm o creștere rapidă a interesului, atât în ​​Europa și America de Nord, cât și în alte părți ale lumii”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo Trucks a început producția de serie de camioane electrice în 2019, fiind una dintre primele mărci de camioane din lume care a făcut acest lucru. Când producția modelelor electrice de mare capacitate Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX va începe în această toamnă, Volvo va avea cea mai completă linie electrică din industria de camioane la nivel mondial. Volvo a livrat vehicule electrice către clienți din Europa, America de Nord și Australia. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările totale de camioane să fie electrice până în 2030.

„În mod clar, aceste cifre arată că am început foarte bine în vânzări. Odată cu gama mai largă de camioane electrice, va fi posibilă electrificarea a aproape jumătate din transporturile rutiere grele. Această proporție va crește și mai mult pe măsură ce distanța pe care o pot parcurge camioanele electrice crește și infrastructura de încărcare a camioanelor grele devine în continuare dezvoltată”, afirmă Roger Alm.

Statistici IHS Markit privind numărul total de camioane înregistrate (≥16 tone) în Europa în 2021, cu excepția Regatului Unit:

ȚarăVolumul total al pieței 2021
Elveția77
Norvegia56
Suedia47
Olanda42
Germania37
Franța25
Danemarca21
Spania11
Italia9
Ungaria7
Polonia4
Belgia3
Republica Cehă2
Finlanda2
Irlanda2
Austria1
Sumă totală346