Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parlamentul European accelerează discuțiile privind revizuirea Directivei privind sistemele de transport inteligente (STI), deoarece Comisia pentru transporturi (TRAN) este mandatată să înceapă negocierile trilaterale. Propunerea Parlamentului reflectă apelul IRU în favoarea unui cadru pragmatic pentru STI, care ar juca un rol important în stabilirea unui spațiu european de date privind mobilitatea.

Plenul Parlamentului European a confirmat că, în prezent, Comisia TRAN are carte albă pentru a intra în negocieri interinstituționale cu Consiliul și Comisia Europeană privind revizuirea Directivei STI. Negocierile trilaterale sunt așteptate să înceapă săptămâna aceasta. Acesta este un vot de încredere. Nu este necesar un vot formal asupra dosarului în plenul Parlamentului European.

Raluca Marian, director al departamentului de advocacy UE al IRU, a declarat: „Aceasta este o mare victorie pentru Comisia TRAN și pentru operatorii de transport rutier comercial, deoarece dosarul trece direct la negocierile trilaterale. IRU se bucură să vadă raportul ambițios al raportorului Rovana Plumb. Opțiunea pentru această procedură accelerată trimite, de asemenea, un semnal puternic tuturor părților interesate că trebuie să accelerăm digitalizarea în sectorul transporturilor rutiere, cu reguli moderne și pragmatice.”

Abordarea Parlamentului European consolidează necesitatea unui domeniu de aplicare geografic larg, precum și a unor termene ambițioase pentru ca statele membre ale UE să furnizeze date esențiale punctelor lor naționale de acces (PNA).

Sectorul transporturilor rutiere este în favoarea utilizării eficiente a aplicațiilor STI. Centralizarea datelor la PNA va facilita accesul utilizatorilor de transport la informații relevante. Aplicațiile STI oferă beneficii semnificative și măsurabile în materie de siguranță, securitate, mediu și economie.

IRU speră că propunerea pragmatică a Parlamentului European va prevala asupra abordării Consiliului, care se ferește să investească într-un STI eficient și eficace.

Eurowag, platforma paneuropeană lider de plăți integrate și mobilitate, axată pe industria transportului rutier comercial (TRC), a anunţat achiziționarea grupului polonez Inelo de la Innova Capital.

Tranzacția va extinde amprenta geografică a Eurowag pe 16 piețe europene și va dubla baza de dispozitive telematice. Prin acest pas, Eurowag își va extinde, de asemenea, portofoliul de produse, adăugând soluții esențiale de gestionare a timpului de lucru și de management al flotei, ajutând clienții să-și sporească eficiența operațiunilor prin digitalizare și să îmbunătățească bunăstarea și siguranța șoferilor. Fondatorul și CEO-ul Eurowag, Martin Vohánka, a declarat că achiziția, în valoare de peste 300 de milioane de euro, va accelera dezvoltarea platformei digitale complet integrate a Eurowag, contribuind la o industrie TRC mai curată, mai corectă și mai eficientă.

Grupul Inelo este lider internațional în soluții pentru industria transporturilor. Compania este prezentă în peste 12 piețe europene și de 20 de ani echipează sectorul TRC cu soluții digitale în domeniile software-ului de localizare prin satelit GPS (localizarea vehiculelor, traseul și monitorizarea acestora) și software pentru analiza și plata programului de lucru al șoferilor. În ultimii ani, activând în cadrul fondului Innova Capital, Grupul Inelo a realizat 4 achiziții strategice de companii – NUSS, Marcos Bis, CVS Mobile și FireTMS – ceea ce i-a permis să-și continue creșterea dinamică și să evolueze dintr-o companie locală într-un lider în tehnologie integrată pentru transport în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Aproximativ 87.000 de vehicule sunt echipate în prezent cu dispozitive telematice Inelo, aproximativ 100.000 de șoferi folosesc software-ul Inelo pentru plata timpului de lucru al șoferilor, iar aproape 60.000 sunt plătiți prin serviciul său de externalizare. În plus, compania poloneză furnizează 43 de inspecții de control în 23 de țări cu instrumente care sunt utilizate pentru controlul transportului rutier internațional.

„Această tranzacție strategică nu numai că aduce o amploare suplimentară pentru Eurowag, ci ne duce și mai aproape de îndeplinirea ambiției noastre de a furniza o platformă digitală complet integrată, pentru clienții din sectorul transportului rutier comercial. Inelo adaugă aproximativ 87.000 de camioane conectate la rețeaua noastră și ne consolidează poziția ca furnizor lider de soluții de management al flotei pentru industria TRC din regiunea ECE. Este important, de asemenea, că adăugăm noi produse interesante platformei noastre în soluții de gestionare a timpului de lucru, care oferă clienților servicii esențiale și generează o fidelizare excelentă a clienților”, a mai spus Martin Vohánka. „Valorificăm valul de digitalizare care se extinde în sectorul TRC și acest potențial a fost recunoscut de Grupul Eurowag. Sunt încântată că, prin parteneriatul cu Eurowag, vom putea continua să dezvoltăm soluția noastră one-stop-shop pentru transportul rutier comercial în întreaga Europă și, prin unirea forțelor cu un lider paneuropean, vom putea accelera creșterea noastră”, a declarat Magdalena Magnuszewska, CEO al Grupului Inelo.