Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noriel Group, liderul pieței de retail de jucării, jocuri și alte produse pentru copii în România, business deținut de fondul Private Equity Polish Enterprise Fund VII, a fost cumpărat de către Sunman Group, liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării în Turcia, informează un comunicat de presă remis Tranzit.

Tranzacția a fost asistată de echipa Deal Advisory a KPMG în România, mai arată sursa citată. Enterprise Investors este unul dintre cele mai importante fonduri de Private Equity din CEE, cu investiții totale de peste 2,2 miliarde EUR în 151 de companii din regiune și 4,2 miliarde EUR venituri înregistrate din exit-uri. Noriel a fost a 7-a investiție a Enterprise Investors în România. În anul 2016, Entreprise a cumpărat Noriel, un business de familie susținut de Axxess Capital, cu o rețea de 47 de magazine. Compania a susținut creșterea Noriel cu o finanțare adițională în valoare de 2 milioane de euro. În prezent, Noriel este liderul pieței de retail de jucării, jocuri și alte produse pentru copii în România și este singurul jucător cu acoperire națională și cu un model de afaceri omnichannel. Compania operează o rețea națională de 88 de magazine, susținută de o platforma online puternică și un canal de distribuție eficient. La rândul său, Sunman Group este liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării în Turcia și activează sub două branduri: Sunman și Toyzz Shop.

În ciuda evoluției geopolitice recente, România este în continuare considerată o destinație atractivă pentru investiții atât pentru fondurile de Private Equity, cât și pentru investitorii strategici. În anul 2022, am finalizat cu succes trei tranzacții și avem în portofoliu o serie de alte proiecte care implică ambele categorii de investitori în mod relativ egal.

Am asistat Enterprise Investors în finalizarea cu succes a acestei tranzacții și am coordonat întregul proces, de la planificare strategică inițială până la închiderea tranzacției. Prin finalizarea cu succes a acestei tranzacții complexe și competitive, KPMG în România demonstrează din nou că are competențele necesare pentru a oferi servicii de consultanță M&A cu valoare adăugată, îndeplinind cele mai înalte standarde ale fondurilor de Private Equity de top din regiune”, a declarat Bogdan Văduva, Partener și Head of Deal Advisory, KPMG în România.