Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BGL continuă lobby-ul pentru a combate cabotajul ilegal printr-un control mai amănunțit al inspectorilor de specialitate care ar putea avea acces în baza de date, pentru datele legale de vehicul – km efectuați și nr de înmatriculare. Ultimele noutăți au venit din partea a doi politicieni germani, care au promis, în cadrul evenimentului BGL din cadrul târgului online „Transport&Logistics 2021“, că acest lucru se va întâmpla.

Karl Holmeier, membru al Bundestag (CSU) și Udo Schiefner, membru al Bundestag (SPD) sunt cei doi oameni politici care luptă pentru controlul cabotajului ilegal. Practic se dorește deschiderea, conformă cu protecția datelor – GDPR, a bazelor de date ale sistemului de taxare. Este vorba exclusiv de datele de trecere a frontierelor de către camioane, nefiind afectate datele șoferului, ci doar cele ale vehiculului. O astfel de solicitare a fost de mult timp solicitată de asociațiile din Industria logistică germană.

Purtătorul de cuvânt al BGL, prof. Dr. Dirk Engelhardt, directorul general AMÖ, Dierk Hochgesang, și directorul general al BWVL, Markus Olligschläger, au salutat în mod expres anunțul celor doi politicieni. Astfel de reglementări, unele deja aplicabile, pe lângă faptul că ajută industria germană de transport prin eliminarea competiției neloaiale, contribuie la condiții de muncă mai bune pentru șoferii de camioane și promovează astfel imaginea industriei transporturilor, susține BGL. Mai presus de toate, cabotaj ilegal ar putea fi controlat mai eficient cu ajutorul datelor de trecere a frontierei camioanelor.