Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Orașul Xi’an din nord-vestul Chinei a lansat miercuri, 13 aprilie, un nou serviciu de tren de marfă către Europa, care traversează Marea Caspică și Marea Neagră prin transport combinat feroviar-maritim, având ca destinația finală Mannheim din Germania. Ruta de 11.300 de km trece și prin România.

Pe fondul sancțiunilor împotriva Rusiei, expeditorii încep să testeze alternative la rutele de transport feroviar de marfă China-Europa, în mare parte prin transport intermodal ce vizează regiunile Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia, România și Turcia, prin Marea Caspică și Marea Neagră. Primul tren prin Middle Corridor a plecat miercuri, 13 aprilie, din portul internațional Xi’an, capitala provinciei Shaanxi. Încărcat cu bunuri precum aparate sportive, haine și lenjerie de pat, trenul va trece prin Kazahstan, Azerbaidjan, România, Ungaria, Slovacia și Cehia, iar în final va ajunge la Mannheim în Germania, parcurgând o distanță totală de 11.300 km, potrivit Xinhua News, agenție deținută de statul chinez.

Noua rută acoperă țări și regiuni care rareori au văzut servicii de trenuri de marfă China-Europa în trecut, deschizând noi piețe pentru companiile interne și internaționale, a declarat Yuan Xiaojun, directorul general al companiei Xi’an Free Trade Port Construction and Operation, adăugând că ruta oferă și o nouă opțiune de transport pentru importatori și logisticieni.

„Noul serviciu feroviar a îmbunătățit eficiența transportului și a economisit costurile de transport. În situația actuală, reprezintă o nouă oportunitate pentru compania noastră de a stabiliza exporturile“, a afirmat Jia Min, managerul unei companii internaționale de logistică din Xi’an.

În prezent, trenurile de marfă între China și Europa ce pleacă din Xi’an sunt variate, datorită faptului că există 16 rute principale care pornesc de aici și care trec prin 45 de țări și regiuni de lungul inițiativei Belt and Road, practic pe Noul Drum al Mătăsii. Doar în primul trimestru din 2022, Xi’an a lansat un total de 790 de trenuri de marfă către Europa.