Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trimble a anunțat astăzi că a convenit să achiziționeze Transporeon, o platformă software de management al transporturilor bazată pe cloud, într-o tranzacție în numerar în valoare de 1,88 miliarde de euro. Platforma software a Transporeon oferă aplicații modulare care alimentează o rețea globală pentru 145.000 de transportatori și 1.400 de expeditori și destinatari de încărcături cu o suită integrată de instrumente de aprovizionare, planificare, execuție, monitorizare și decontare, cele mai bune din clasa lor. Trimble va achiziționa Transporeon de la HG, un investitor de top în software și servicii și actual acționar majoritar al afacerii.

Transporeon a fost fondată în 2020 de trei proaspeți absolvenți și a fost una dintre primele platforme telematice pentru gestionarea lanțului de aprovizionare logistică. S-a dezvoltat de-a lungul timpului prin achiziții, dintre care cele mai recente au fost cele ale start-up-ului berlinez Tracks și TNX Logistics.

Platforma deschisă a Transporeon se integrează cu peste 3.000 de sisteme globale de gestionare a transporturilor și ERP, permițând o rețea densă pentru a integra peste 25 de milioane de transporturi pe platformă în 2022. Transporeon îi ajută pe clienți să crească competitivitatea, să reducă costurile şi emisiile și să rezolve probleme complexe de transport de marfă prin automatizare, informații în timp real și participarea la rețea. Transporeon operează cu precădere în Europa, precum și pe piețele dezvoltate din America și Asia.

În 2019, Transporeon a fost achiziționată de firma de private equity HG la un preț de aproximativ 700 de milioane de euro. În prezent, compania are 1.400 de angajați în 17 locații și conectează peste 145.000 de companii de transport, cu o cifră de afaceri în creștere: în 2021, aceasta a fost de aproximativ 123 de milioane de euro, față de 99 de milioane de euro în anul precedent, cu planuri de a ajunge la 190 de milioane de euro în 2023.

În concordanță cu modelul său de software în cloud, Transporeon are un profil financiar puternic, veniturile recurente reprezentând peste 90% din veniturile totale, cu un nivel extrem de scăzut de pierderi de clienți și o retenție netă care depășește în mod constant 110%. Transporeon va contribui imediat la creșterea veniturilor și la profilul de marjă al Trimble și a generat o creștere profitabilă în ultimii peste 15 ani, în diferite etape ale ciclului economic.

„Transporeon este un lider de piață cu un public potenţial numeros, o creștere profitabilă și o platformă axată pe infrastructura conectată a lanțului de aprovizionare, toate acestea fiind foarte bine aliniate cu strategia Connect & Scale a Trimble”, a declarat Rob Painter, CEO al Trimble.„Sub conducerea lui Stephan Sieber și a echipei de management talentate, Transporeon a atins o densitate a rețelei în creștere rapidă și o curbă de adoptare accelerată de către clienți. Soluțiile sale sunt profund integrate cu transportatorii și expeditorii, iar noi suntem încrezători că platforma va juca un rol din ce în ce mai important în modernizarea lanțurilor de aprovizionare la nivel global. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a îmbunătăți și extinde traiectoria de creștere semnificativă a companiei și pentru a oferi soluții îmbunătățite ale platformei TMS clienților Transporeon din Europa și clienților Trimble de pe piața nord-americană.” „Sunt incredibil de mândru de dedicarea și angajamentul echipei noastre, care au culminat cu această tranzacție interesantă”, a declarat Stephan Sieber, CEO al Transporeon. “Am construit o platformă remarcabilă și o creștere profitabilă susținută pentru a deveni un lider pe această piață atractivă. Această tranzacție ne va oferi pista pentru a duce ceea ce am creat la nivelul următor, prin unirea platformei noastre europene puternice cu platforma nord-americană a Trimble, axată pe operatorii de transport. Sunt încântat să fac parte din echipa Trimble pentru această nouă etapă de creștere.”