Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pe 23 august, FTSE Russell, un furnizor global de indici, a anunțat rezultatele revizuirii semestriale, care vor intra în vigoare pe 23 septembrie 2024. Conform acestui anunț, acțiunile companiei Transport Trade Services (TTS), care este listată la bursă din iulie 2021 și are o capitalizare de 1,45 miliarde de lei, vor fi incluse în indicele FTSE Global All Cap. TTS este cunoscută ca fiind compania cu cel mai mare randament pentru investitori dintre companiile incluse în indicele BET-XT anul trecut.

„Includerea acțiunilor TTS în indicii FTSE Global All Cap validează strategia noastră pe piața de capital bazată pe țintirea lichidității și pe adaptarea comunicării la nevoia de informație a participanților la piață, abordarea noastră având în vizor cei doi factori determinanți pentru calitatea unei acțiuni: încrederea în companie și lichiditatea în piață. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate. În perioada iulie 2023 – iunie 2024 valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni TTS a depășit 427 milioane RON, creștere spectaculoasă al cărei prim efect a fost promovarea în indicii MSCI Frontier și MSCI Romania (care includ doar companii MidCap și LargeCap). Și astăzi ne bucurăm să primim confirmarea includerii în luna septembrie a acțiunilor TTS  în indicii FTSE Global All Cap. Acum doi ani de zile investitorii ne spuneau frecvent: «Ne place TTS, dar acțiunile nu au lichiditate». I-am ascultat, și sperăm că astăzi sunt mulțumiți de ceea ce am realizat.”,

a declarat Gabriel Țecheră, Corporate Governance & IR Director în cadrul TTS.

România va fi reprezentată în indicii FTSE Global All Cap prin 9 companii: Banca Transilvania (TLV), Electrica (EL), Hidroelectrica (H2O), MedLife (M), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), One United Properties (ONE), Teraplast (TRP) și TTS (TTS).

„Sectoarele de activitate cu care suntem prezenți în indicii FTSE Russell dedicați Piețelor Emergente se diversifică și mai mult odată cu includerea acțiunilor transportatorului de mărfuri, TTS în acești indici. Această diversificare, oferită de companiile românești prezente în acești indici globali, va susține și mai mult interesul investitorilor din afara țării pentru companiile listate la bursa locală. Astfel, performanțele notabile înregistrate de BVB, la care se adaugă cele ale companiilor listate, contribuie la reconfirmarea constantă pe care o primește piața locală de capital la nivel internațional.”,

a precizat Radu Hanga Președinte la Bursa de Valori București.

„TTS se va alătura, în curând, clubului de companii românești din diverse sectoare de activitate reprezentative pentru economia României și prezente în indicii FTSE Russell pentru Piețe Emergente, ca dovadă a activităților susținute ale TTS de a-și crește lichiditatea acțiunilor. Pentru BVB în particular, și pentru piața de capital în general, această nouă includere dovedește, încă o dată, atractivitatea pieței românești pentru investitorii instituționali globali. Bineînțeles, ne dorim să vedem tot mai multe companii listate la bursă prezente în indici internaționali și perspectivele oferite de proiectele pe care le avem în derulare ne pot aduce rezultatele așteptate.”,

a menționat Adrian Tănase, CEO la Bursa de Valori București. 

Începând din septembrie, România va fi reprezentată în indicii FTSE Global Micro Cap de companiile Bursa de Valori București (BVB) și Purcari Wineries (WINE). Acțiunile Bittnet Systems (BNET) vor fi excluse din acești indici din cauza unei capitalizări bursiere free float sub pragul minim admis. De asemenea, acțiunile companiilor Aquila Part Prod Com (AQ), AROBS Transilvania Software (AROBS), Conpet (COTE) și Sphera Franchise Group (SFG) vor fi excluse deoarece capitalizarea lor a depășit pragul maxim al indicelui, sugerând posibilitatea de a fi incluse, în viitor, într-o categorie de dimensiune superioară.

România a fost promovată la statutul de Piață Emergentă de către FTSE Russell, începând cu 2020, ceea ce a extins oportunitățile pentru piața locală de capital. Consolidarea acestui statut, prin includerea unui număr mai mare de companii românești în indicii FTSE, este un obiectiv cheie al Bursei de Valori București (BVB), având scopul de a atrage investiții semnificative în companiile listate și în economia românească.

De asemenea, din 2 septembrie 2024, România va fi reprezentată de 32 de companii în indicii MSCI, inclusiv MSCI Frontier IMI și MSCI Romania, cu 10 companii în plus față de anul precedent.

TTS (Transport Trade Services) S.A. anunță că C.N.F.R. NAVROM S.A., principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul Grupului TTS, a demarat un program de construcție barje tip EUROPA 2, primul contract vizând construcția a 4 barje cu o capacitate cumulată de 6.800 tone, investiție cu o valoare estimată de 5 mil de euro calculată în prețuri curente.

Perioada estimată pentru livrarea barjelor este octombrie 2023 – ianuarie 2024. Finanțarea este asigurată de către C.N.F.R. NAVROM S.A. din resurse proprii, respectiv din rezultatul curent al activității. Valoarea investițiilor bugetate de C.N.F.R. NAVROM S.A. pentru anul 2023 depășește 20 mil de euro.

Barjele EUROPA 2 contractate sunt dotate cu seturi de capace de aluminiu și au dimensiuni de 77 m lungime și 11 m lățime, ceea ce le conferă o mare flexibilitate în exploatare putând transporta orice tip de marfă vrac solid – produse agricole, materii prime minerale, produse chimice, precum și echipamente agabaritice. Gradul optim de încărcare este de 1.700 tone la un pescaj de 2,8 m.

Programul de construcție barje EUROPA 2 se înscrie în procesul de modernizare a flotei nepropulsate care va continua și în anii următori.

Această investiție va conduce la creșterea eficienței în exploatare a flotei de nave nepropulsate, cu reflectare în rezultatele operaționale consolidate ale Grupului TTS.