Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Finalizarea este planificată pentru octombrie 2024 – ASFINAG se bazează pe puterea soarelui pentru a-și genera propria energie electrică în Vorarlberg

ASFINAG își propune să devină autosuficientă în materie de energie electrică până în 2030 – prin reducerea cu 20% a necesarului general de energie și prin extinderea producției proprii de energie electrică. În Vorarlberg, ASFINAG se bazează pe puterea soarelui.

Cel mai ambițios proiect al ASFINAG este tunelul Pfänder, care, cu cele două tuburi ale sale și echipamentul tehnologic de siguranță extins, are un necesar anual de energie de 3.500 de megawați oră pe an. Startul pentru realizarea acestui sistem fotovoltaic a fost dat în urmă cu câteva zile. La ambele porți vor fi instalate sisteme fotovoltaice cu o putere totală de 670 kWp. Din punctul de vedere al ASFINAG, aproximativ o cincime din consumul de energie al tunelului poate fi acoperit prin energie electrică autoprodusă și durabilă. Sistemul fotovoltaic va avea o putere de 350 kWp pe partea de nord și 320 kWp pe portalul de sud.

“Pentru ASFINAG, astfel de sisteme fotovoltaice sunt o componentă cheie a obiectivului de a fi autosuficient în materie de energie electrică până în 2030. Vedem un mare potențial în Vorarlberg, în special. În plus față de instalația extinsă aflată în prezent în curs de desfășurare aici, la tunelul Pfänder, urmărim în mod constant această cale cu proiecte la Weidach, tunelul Amberg, Gais și Nüziders. Tunelurile noastre sunt cei mai mari consumatori de energie electrică, iar cu ajutorul energiei fotovoltaice putem alimenta instalațiile de siguranță cu energie durabilă direct la fața locului”, au declarat Hartwig Hufnagl și Herbert Kasser, membri ai consiliului ASFINAG.

Consilierul provincial pentru energie Zadra este convins că energia fotovoltaică va accelera tranziția energetică: “Exploatarea tunelurilor consumă cantități uriașe de energie. Prin urmare, sunt încântat că ASFINAG utilizează acum propriile sale sisteme fotovoltaice – acestea au dublu sens, ca să spun așa, în special pe suprafețe deja sigilate, cum ar fi portalurile tunelurilor. Proiectele fotovoltaice de acest tip sunt profitabile pentru companie, deoarece energiile regenerabile sunt cel mai ieftin mod de a produce energie. Dar este profitabil și pentru Vorarlberg: fiecare sistem fotovoltaic ne aduce mai aproape de obiectivul nostru major de autonomie energetică și economisește CO2.”

Sistemele proprii ale ASFINAG se bazează pe energia solară

ASFINAG se bazează din ce în ce mai mult pe energia fotovoltaică pentru a-și alimenta propriile instalații. La depozitul de întreținere a autostrăzilor din Gais, la începutul anului, a fost pus în funcțiune un sistem fotovoltaic cu un randament energetic de aproximativ 60 de megawați/oră/an, care furnizează energia necesară depozitului – iar în Bregenz, aproximativ 90 de megawați/oră/an sunt generați pentru tunelul orașului de propriul sistem fotovoltaic de pe acoperișul depozitului de întreținere a autostrăzilor Weidach.

Depozitul de întreținere a autostrăzilor din Hohenems va primi, de asemenea, un sistem fotovoltaic pentru a fi alimentat cu energie electrică ecologică în viitor. Sistemul de peste 370 kWp va fi instalat acolo ca parte a unei renovări generale cuprinzătoare a amplasamentului, în timpul căreia întreaga instalație electrică va fi, de asemenea, adusă la cea mai recentă stare a tehnologiei. La tunelul Amberg (autostrada A14 Rheintal/Walgau) funcționează din 2020 un sistem cu o putere de 270 kWp, care furnizează peste 250 de megawați oră de energie electrică pe an pentru funcționarea tunelului. În plus, ASFINAG are, de asemenea, planuri pentru un sistem fotovoltaic lângă Nüziders pentru a permite funcționarea centrului de control al traficului prin intermediul energiei solare.